Επεκτείνονται οι μπάρες στο πεζοδρομημένο κέντρο

«ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2021 15:00

Θετικά χαρακτηρίζονται από τον Δήμο Λαρισαίων τα αποτελέσματα από το πρώτο 48ωρο λειτουργίας

του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στη βόρεια ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου, διευκρινίζοντας ότι είναι «μικρά και διαχειρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα». Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται από τον Δήμο «οι μπάρες έχουν πλέον σηκωθεί στις εισόδους/εξόδους των πεζοδρόμων στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Λάρισας και το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζόδρομους, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.
Η περιοχή που λειτουργεί το σύστημα είναι η Βόρεια Ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου. Σε εύλογο χρόνο θα ακολουθήσει η λειτουργία του συστήματος και στη Νότια Ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κύπρου, Παναγούλη και Μανδηλαρά.
Η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, σε επίπεδο πόλης μεσαίου μεγέθους, σημαντικού αστικού κέντρου της χώρας αποτελεί καινοτόμα εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα το πρώτο μεγάλο βήμα της Λάρισας στον τομέα της «έξυπνης πόλης». Ήδη έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος και πλέον με σαφήνεια να πούμε τα εξής: Το σύστημα λειτούργησε ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ενώ μικρά και αναμενόμενα προβλήματα, είτε τεχνικού χαρακτήρα, είτε ανθρώπινης απροσεξίας, αντιμετωπίστηκαν.ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Το σύστημα λειτουργεί με αναγνώριση της πινακίδας των οχημάτων. Η είσοδος και η έξοδος από τους πεζόδρομους γίνεται από τα σημασμένα σημεία εισόδου/εξόδου στη Ζώνη Ελέγχου Πεζοδρόμων. Το σύστημα περιλαμβάνει Κάμερες Αναγνώρισης Πινακίδων εισόδου και εξόδου, Βυθιζόμενες Μπάρες, Σταθερές Μπάρες και ηλεκτρονικό πίνακα αυτοματισμού με την απαιτούμενη σήμανση - διαγράμμιση.
Κάμερα Αναγνώρισης Πινακίδων: Κάμερα τοποθετημένη σε Σημείο Πρόσβασης που αναγνωρίζει την πινακίδα οχήματος, συγκρίνει την πινακίδα με βάση δεδομένων έγκυρων πινακίδων και επιτρέπει ή αποτρέπει την πρόσβαση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ - ΕΞΟΔΟΥ  ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ
Στις βασικές οδηγίες εισόδου - εξόδου στους πεζόδρομους, περιλαμβάνονται τα εξής: Προσεγγίζουμε σιγά - σιγά και κάνουμε στάση στο Κίτρινο Π, ώστε να είμαστε στο πεδίο αναγνώρισης της πινακίδας. Περνάμε αφού κατέβουν εντελώς οι μπάρες. Δεν περνάμε μαζί με προπορευόμενο αυτοκίνητο διότι οι μπάρες ανασηκώνονται μόλις περάσει το μπροστινό μας αμάξι και θα προκαλέσουμε με ευθύνη μας ατύχημα και ζημιά.
Το Κέντρο Ελέγχου του συστήματος, που λειτουργεί στο Δημαρχείο, αντιμετώπισε επιτυχώς και άμεσα τα προβλήματα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Ελέγχου είναι τα εξής: 2413-500.224 - 2413-500.307. Σημειώνεται επίσης ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, στην περιοχή υλοποίησης του μέτρου βρίσκονται πολιτικά στελέχη του Δήμου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών - Έξυπνης Πόλης, Ντ. Διαμάντο, να είναι επιφορτισμένος με τη λειτουργία του συστήματος, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και ομάδα στελεχών των εταιρειών που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα. Όλες οι πληροφορίες και αιτήσεις βρίσκονται στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.
Για τη λειτουργία του συστήματος και τους πολίτες που έχουν δικαίωμα πρόσβασης για διάφορους λόγους (μόνιμοι κάτοικοι, επαγγελματίες, έμποροι, εξυπηρέτηση ξενοδοχείων, κ.ά.) έχει ψηφισθεί κανονισμός λειτουργίας. Όλες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμα https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa, ενώ μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα και μέσω τοu site του Δήμου Λαρισαίων
https://www.larissa.gov.gr. Επίσης για κινητά τηλέφωνα (IOS & ANDROID) υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή: Larissa Smart Access.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass