«Να υποστηριχθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι» με νέα οχήματα»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2021 19:35

Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την επιτακτική επισκευή και ανανέωση του στόλου των οχημάτων των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.


Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης της Λαρισαίας βουλευτή:
«Είναι ευρέως γνωστό, πως το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», έχει προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς τα αυτοκίνητα των δομών, που αποτελούν βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, βρίσκονται σχεδόν καθημερινά παρκαρισμένα στα συνεργεία για επισκευές, λόγω παλαιότητας μετά από εικοσαετή συνεχή χρήση.
Όπως καταγγέλλουν τα ίδια τα Σωματεία, το πρόβλημα έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δοθεί λύση από την πλευρά της Πολιτείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος αποτελούν οι δομές που, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου της πανδημίας, ενισχύθηκαν προσωρινά και για λίγους μόνο μήνες με αυτοκίνητα προσφοράς εταιρειών, τα οποία ωστόσο έχουν παραδοθεί πάλι πίσω!
Δεδομένου ότι το αίτημα του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» χρήζει άμεσης επίλυσης, καθώς αφορά στη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων και πολιτών, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά κι επειδή η μη επισκευή των αυτοκινήτων σημαίνει μη τήρηση των όρων και των κανόνων ασφαλείας του προσωπικού, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άμεση επισκευή του υπάρχοντος στόλου οχημάτων, με ποιο χρονοδιάγραμμα και επίσης αν σκοπεύουν να προβούν σε σχετικές ενέργειες για την ενίσχυση και την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων του τόσο ευεργετικού για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες Προγράμματος και, αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass