«Ασθενοφόρο στο Ιατρείο Σωτηρίτσας»

ΚΕΛΛΑΣ: ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2021 15:03

Διαβεβαίωση για τη σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Αγιάς, έλαβε ο ιατρός και αν. γραμματέας

της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη, κατά τη συνάντησή τους, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου, στην Αθήνα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε στον κ. Κουτσουμπέλη πως η ενίσχυση της παρουσίας του ΕΚΑΒ στην Αγιά συνιστά αδήριτη ανάγκη. Ειδικότερα, εξήγησε ότι, με την ένταξη των Δήμων Ευρυμενών, Μελιβοίας και Λακέρειας, ενσωματώθηκαν στον διευρυμένο Δήμο Αγιάς, τόσο η παράλια έκταση των 50 χλμ., την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές, όσο και ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ιδιαίτερα, δε, υπογράμμισε ότι, κατά τη θερινή περίοδο,τα ατυχήματα στα παράλια αυξάνονται.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ χαρακτήρισε το αίτημα ως απολύτως εύλογο και, σε άμεση συνεννόηση με τον διοικητή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Κώστα Σκαμνά, αποφάσισαν ότι, από την ερχόμενη Παρασκευή και για όλα τα τριήμερα (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) του καλοκαιριού, η περιοχή θα καλύπτεται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που θα σταθμεύει στο Περιφερειακό Ιατρείο Σωτηρίτσας.
Ο κ. Κέλλας επισήμανε, ακόμη, πως η πρόσβαση των κατοίκων των απομακρυσμένων κοινοτήτων σε δομές υγείας πρέπει να καταστεί αμεσότερη, ζητώντας από την ηγεσία του ΕΚΑΒ να στελεχώσει την τοπική δομή υγείας με το ανάλογο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστούν οι 11 θέσεις, που είναι απαραίτητες για τη σύσταση του Τομέα. Ο κ. Κουτσουμπέλης ανταποκρίθηκε θετικά αναφέροντας πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν 5 θέσεις διασωστών για την Αγιά, ώστε να συμπληρωθούν οι 11 θέσεις και να δημιουργηθεί ο Τομέας ΕΚΑΒ Αγιάς.
Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ για τη συνεργασία και, αποχωρώντας, δήλωσε:
«Το αίτημα των πολιτών της Αγιάς, για συνεχή παρουσία του ΕΚΑΒ στα παράλια του Δήμου και προγραμματισμό σύστασης Τομέα στην περιοχή, δεν είναι μόνο δίκαιο, αλλά αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στον πληθυσμό των τουριστικών περιοχών.
Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, που κατανόησε πλήρως τις ανάγκες της Αγιάς για αμεσότερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών της, αποφασίζοντας τη στάθμευση ασθενοφόρου στα παράλια και προγραμματίζοντας τις απαραίτητες προσλήψεις για τη σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ Αγιάς. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της χώρας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και προσωπικό μου στοίχημα για τον Νομό Λάρισας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass