Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2021 15:06

Προσλήψεις 110 συμβασιούχων στον Δήμο Τεμπών

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, εγκρίθηκε η πρόσληψη 61 ατόμων με σχέση

εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για χρονικό διάστημα έως 8 ή έως 9 μήνες και η σύναψη 385 συμβάσεων μίσθωσης έργου (ΣΜΕ) για χρονικό διάστημα έως 1 έτος, σε 38 Δήμους, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου. Μεταξύ των δήμων αυτών περιλαμβάνεται και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας Τεμπών, στον οποίο προσλαμβάνονται 11 άτομα με σύμβαση μίσθωσης έργου. Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 38 έως και 42 του ν.4765/2021 ή με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.2527/1997 ως ισχύει, καθώς και αυτές του π.δ. 524/1980 κατά περίπτωση.

 

Γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Καστρί Λουτρού

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρού του Δήμου Τεμπών μεθαύριο Κυριακή 1 Αυγούστου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην ενημερωτική Γενική Συνέλευση , που θα γίνει οριστικά μεθαύριο Κυριακή 1 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ. στον προαύλειο χώρο των γραφείων του Συλλόγου στο Καστρί Λουτρό».

 

Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Βιοχημείας

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με τίτλο «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας – Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες». Κατάθεση αιτήσεων θα γίνεται έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στη Γραμματεία του ΠΜΣ: Βιόπολις, Μεζούρλο Λάρισας, τηλ. 2410-565298, e-mail: pms-molbio@uth.gr Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://appmolbio.bio.uth.gr.

 

 Εκδρομή της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου

Η ενορία του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα πραγματοποιήσει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Δυτική Ελλάδα, από τις 16 έως τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η εκδρομή θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση στην Παναγία Προυσσιώτισσα και προσκύνημα στις Ιερές Μονές Παναγίας Τατάρνας Ευρυτανίας και Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Θέρμο Τριχωνίδας. Στην περιοχή αυτή θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στη λίμνη των Κρεμαστών και τη λίμνη Τριχωνίδα και θα επισκεφθούμε την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου. Επιπροσθέτως θα περιηγηθούμε στη Λευκάδα και θα προσκυνήσουμε στη Μονή της Φανερωμένης. Θα επισκεφθούμε την Πρέβεζα, την Άρτα και μοναστήρια της περιοχής. Στάση στις Πηγές του Αχέροντα και στην Πάργα. Επιστροφή από τα Γιάννενα και γνωριμία με την πόλη και τη λίμνη. Στην εκδρομή θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Πληροφορίες και δηλώσεις: Πατήρ Ραφαήλ: τηλ. 2410-537.159, e-mail: inaagr@gmail.com.


Κτητορικό μνημόσυνο στον Πλαταμώνα
Το Σάββατο 7 Αυγούστου (τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό) θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση. Επίσης το Σάββατο 21 Αυγούστου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.


Θεία Λειτουργία αύριο στο Χαρίσειο Ιδρυμα
Αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, του Οσίου Ευδοκίμου του Δικαίου και την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου. Το πρωί της εορτής, από τις 7.00 έως τις 9.30 περίπου, ο π. Δωρόθεος Γιαννάκος θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Χαρίσειο Ίδρυμα (μετά το Animus), τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της Covid-19. Στη συνέχεια θα τελεσθεί μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του αρχιμ. π. Παταπίου, πνευματικού πατρός του π. Δωροθέου.


Η λειτουργία γραφείων της Μητρόπολης
Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 12.00. Επίσης, τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου.