Ανάρπαστο το συμπύρηνο ροδάκινο

Θα ξεπεράσει τα 40 λεπτά πώλησης (τιμή παραγωγού) - Οι προσδοκίες του Συνεταιρισμού Γιάννουλης

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 21:06

Αρχές Αυγούστου αναμένεται να κλειστούν οι πρώτες συμφωνίες πώλησης του συμπύρηνου ροδάκινου των Ελλήνων βιομηχάνων με τους αγοραστές του εξωτερικού, οπότε και αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τη φετινή τιμή να κυμαίνεται πάνω από 40 λεπτά το κιλό.

Κι αυτό γιατί βάσει προσφοράς και ζήτησης η παραγωγή είναι αισθητά μειωμένη (έως και 50%) πανελλαδικά, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να αναζητούν εναγωνίως ποιοτικό ροδάκινο. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι τιμές πώλησης του προϊόντος ήταν στα 26 λεπτά.
Ενδεικτική της ζημιάς που σημειώθηκε φέτος στο προϊόν, λόγω καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα των συνεχών παγετών, είναι το τονάζ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης, το οποίο από τους 2.500 τόνους, φέτος έπεσε στους 700-800 τόνους. Οι παραγωγοί του Α.Σ. Γιάννουλης έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η συγκομιδή των όψιμων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΕ
Πανελλαδικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστας Αποστόλου τονίζει «την ανάγκη στήριξης των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, λόγω του πολύ χαμηλού τονάζ. «Με τιμή παραγωγού στα 40 λεπτά, αν συνυπολογιστούν τα δύο λεπτά για τους Συνεταιρισμούς και το ένα λεπτό των μεταφορικών, το κόστος της πρώτης ύλης για τη βιομηχανία διαμορφώνεται στα 43 λεπτά το κιλό. Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι και ελπίζουμε να μπορέσει να την απορροφήσει η αγορά».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass