Πέθανε ο δάσκαλος Κ. Ζιούνας

Σε ηλικία 88 ετών στους Γόννους

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 19:27

Εφυγε από κοντά μας στα 88 του χρόνια ο Κώστας Ζιούνας, ο «Δάσκαλος» της καρδιάς μας, που αφιέρωσε τη ζωή και το έργο του στην εκπαίδευση, στα ιδανικά που τον ενέπνευσαν και τίμησε τις αρχές του.


Όπως σημειώνει ο κ. Δημ. Γουγουλιάς, μαθητές του, φίλοι και γνωστοί όλοι όσοι τον γνωρίσαμε προσωπικά, αναγνωρίσαμε στο πρόσωπό του ένα σημαντικό εκπαιδευτικό, έναν άνθρωπο με βαθιά αξιοπρέπεια και πραγματικό ήθος. Ανοιχτός πάντα σε όλα, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, δίχως αγκυλώσεις. Ελεύθερος και δίκαιος.
Η ακεραιότητά του ήταν το μόνο στοιχείο φανατισμού στον χαρακτήρα του. Υπήρξε δάσκαλος σοφός και αγαπητός από πολλές γενιές μαθητών στα Αμπελάκια, τους Γόννους, τον Πλατύκαμπο και τη Λάρισα. Έφυγε, στο εξοχικό του στους Γόννους, ήσυχα κι απλά, με αξιοπρέπεια, αφού μας δίδαξε το μεγάλο ταξίδι για την Ιθάκη.
Προσωπικά τον γνώρισα σαν δάσκαλο στους Γόννους (1960-1967) αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που στα χρόνια που πέρασαν με τίμησε ως φίλο και συνομιλητή του... Λόγια λιγοστά για έναν μεγάλο δάσκαλο. Θρηνώ τον καλό και θερμό φίλο. Μια ευχή στους οικείους του που τους βαραίνει η οδύνη: Να φιλιώσουν με τον μεγάλο εχθρό, τον Χρόνο. Αυτόν που ενώ όλα τα μεγαλώνει, μικραίνει τη λύπη και τον πόνο... Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass