«Δηλαδή με το να μπω φυλακή θα είναι καλύτερα;»

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 21:10

«Με το να μπω φυλακή θα είναι καλύτερα;» αναρωτήθηκε χθες 34χρονος Λαρισαίος σημειώνοντας με τη φράση αυτή, μάλλον την απόγνωσή του για την εξέλιξη ακούγοντας την πρόεδρο του Δικαστηρίου να του εξηγεί πως θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή που του

επέβαλε νωρίτερα το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.
Ο 34χρονος και ο 40χρονος φίλος του που συνελήφθησαν για κλοπές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», είναι «γνώριμοι» των διωκτικών αρχών λόγω παραβατικών συμπεριφορών, «μπλεγμένοι» από χρόνια στο αδιέξοδο των εξαρτησιογόνων ουσιών που τους οδηγεί να γίνονται κλέφτες για να προμηθευτούν τη δόση τους. Το ίδιο συχνά επίσης συλλαμβάνονται και καταλήγουν στη φυλακή και όταν αποφυλακίζονται «ξαναπέφτουν» στις εξαρτήσεις, στην παραβατική συμπεριφορά και κρατούμενοι παραπέμπονται ξανά ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο απούσα παραμένει η Πολιτεία διά των φορέων της που θα έπρεπε να επιμένει στην προσπάθεια απεξάρτησης αυτών των ανθρώπων αντί να παρακολουθεί απαθής την επαναλαμβανόμενη διαδρομή τους, από τα κρατητήρια της Δίωξης Ναρκωτικών στα κελιά των φυλακών και στο σκοτάδι των εξαρτήσεων.
Όπως για παράδειγμα ο ένας εκ των δύο δραστών στη χθεσινή υπόθεση, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, αλλά μετά και τη χθεσινή δίκη θα επιστρέψει στις φυλακές για τουλάχιστον 3 χρόνια.
Οι εξαρτημένοι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, συλλαμβάνονται και δικάζονται με βάση τον χαρακτήρα των αδικημάτων που διαπράττουν, αλλά επί της ουσίας παραβλέπονται τα κοινωνικά αίτια που ωθούν τους νέους στις εξαρτησιογόνες ουσίες την ώρα επίσης που η Πολιτεία έχει αναθέσει το πρόβλημα των ναρκωτικών στην ΕΛ.ΑΣ. εστιάζοντας στην καταστολή έχοντας εγκαταλείψει το ουσιαστικό σκέλος της πρόληψης, ειδικά στα σχολεία.
ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 34χρονος και ο 40χρονος, το βράδυ της 30ής προς 31η Ιουλίου στο Μελισσοχώρι του Δήμου Κιλελέρ, αφού έσπασαν την κλειδαριά τιμονιού έκλεψαν το μηχανάκι 52χρονου. Με το κλεμμένο μηχανάκι πήγαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελισσοχωρίου από το οποίο έκλεψαν έναν ηλεκτρικό θερμοπομπό, τον οποίο εκτιμάται από τις Αρχές ότι σκόπευαν να τον πουλήσουν.
Το κλεμμένο μηχανάκι ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης λίγο πριν τον Βρυότοπο, όπου οι δύο δράστες υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν σε θάμνους, εκεί όπου επίσης έκρυψαν τον θερμοπομπό.
Στον Βρυότοπο έφθασαν με τα πόδια και εκεί, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, αφού παραβίασαν την αυλόπορτα μονοκατοικίας προσπάθησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο 44χρονου εργάτη γης.
Ο 44χρονος αντιλαμβανόμενος την απόπειρα κλοπής ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς του Α.Τ. Τυρνάβου να συλλαμβάνουν τον 34χρονο δράστη. Ο 40χρονος δράστης διέφυγε και φθάνοντας στον Αμπελώνα έκλεψε το Ι.Χ. άλλου 44χρονου με σκοπό να επιστρέψει στη Λάρισα. Ωστόσο στο 4ο χλμ. του δρόμου Λάρισας - Κοζάνης συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο ευτυχώς χωρίς να προκληθούν σωματικές βλάβες στους δύο οδηγούς, παρά μόνο υλικές ζημιές, με τον 40χρονο να συλλαμβάνεται και αυτός.
Στο πλαίσιο της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, μετά τις καταθέσεις οικείων, θυμάτων και τις απολογίες των κατηγορουμένων, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τους όπως κατηγορούνται, με το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, με αφορμή και τη σωρεία των αδικημάτων, να επιβάλει ποινή φυλάκισης 38 μηνών στον 34χρονο και 44 μηνών στον 40χρονο κατηγορούμενο.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου εξήγησε στους κατηγορουμένους το δικαίωμά τους να καταθέσουν έφεση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, «πράγμα που σημαίνει ότι θα εκτίσετε την ποινή σας», όπως σημείωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου. Ο 34χρονος απευθυνόμενος προς τους δικαστές ρώτησε «δηλαδή με το να μπω φυλακή θα είναι καλύτερα;», δηλώνοντας έτσι με τον τρόπο του την απόγνωσή του για την έκβαση της όλης υπόθεσης.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass