«Χρυσό μετάλλιο» με 46 βαθμούς Κελσίου η Λάρισα

ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ *ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 21:20

Αν υπήρχαν ευρωπαϊκοί αγώνες σχετικά με την υψηλότερη θερμοκρασία, στους οποίους θα συμμετείχε η Λάρισα, μετά και το χθεσινό 46άρι που καταγράφηκε στην πόλη, η θεσσαλική πρωτεύουσα είναι σίγουρο ότι θα κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Λάρισα ξεπέρασε τη Σπάρτη, την Ιταλική Σαρδηνία και κάποιες άλλες πόλεις του ευρωπαϊκού νότου, καθώς χθες ο υδράργυρος έφθασε στους 46 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον κάμπο η αίσθηση της θερμοκρασίας ήταν μεγαλύτερη. Έντονο ήταν και το αίσθημα δυσφορίας όσων έμειναν στην πόλη, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα δύσκολα συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη, οπότε αναμένουμε κορύφωση της αφρικανικής ζέστης με τον υδράργυρο να παραμένει τις μεσημεριανές ώρες μεταξύ 44-46 βαθμών! Αύριο Τετάρτη αναμένουμε μία πολύ μικρή υποχώρηση ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες (44-45 β.), ενώ τη δροσιά θα την αισθανθούμε από την Παρασκευή και σίγουρα το Σαββατοκύριακο, όταν η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 40 βαθμούς.
Σε ανάρτησή της στο «twitter» η ΕΜΥ, ανέφερε τα εξής:«Δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι την Παρασκευή με διάρκεια 11 ημερών, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Η ΕΜΥ προέβλεψε έγκαιρα το φαινόμενο και το χαρακτήρισε άμεσα ως Επικίνδυνο».
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Οι Λαρισαίοι φαίνεται να ακολούθησαν τις συμβουλές των ειδικών, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, ενώ αρκετοί έκαναν χρήση και των διαθεσίμων κλιματιζόμενων χώρων της Περιφέρειας και των Δήμων. Το άσχημο για τους κατοίκους της πόλης είναι ότι υψηλές θερμοκρασίες κυριαρχούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υποφερτή γίνεται η κατάσταση με τη δύση του ηλίου και μετά. Ακόμη και στα παράλια, οι μόνιμοι κάτοικοι παραμιλούν με τα 40άρια που κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα, εικόνα ασυνήθιστη και για αυτούς.
Γ.Ρ.

 

Ιούλιος: Από τους πιο θερμούς της δεκαετίας

Ο Ιούλιος του 2021 υπήρξε ο θερμότερος Ιούλιος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ήταν επίσης ο δεύτερος πιο θερμός για τα ηπειρωτικά της χώρας.
Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν φέτος τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για τον μήνα Ιούλιο. Τα διαστήματα με θερμοκρασία ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές ήσαν σύντομα, μεταξύ 3-5 και 18-25 Ιουλίου, ενώ δύο κύματα καύσωνα χαρακτήρισαν το υπόλοιπο του μήνα (κυρίως τις δύο πρώτες και τις πέντε τελευταίες ημέρες).
Στα νησιά του Αν. Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος της δεκαετίας, θερμότερος κατά 0,1 βαθμό Κελσίου από τον ακραίο αντίστοιχο μήνα του 2018. Στα ηπειρωτικά τμήματα και στην Κρήτη, ο φετινός Ιούλιος ήταν περίπου έναν βαθμό πιο ψυχρός από τον εξαιρετικά θερμό Ιούλιο του 2012.
Ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφηκε μέση τιμή μεγίστων θερμοκρασιών 33 βαθμοί, στη Δυτική Ελλάδα και στα Επτάνησα 33,8οC, στη Θεσσαλία 34,5οC, στη Στερεά Ελλάδα 34,0οC, στην Πελοπόννησο 34,2οC, στην Κρήτη 32,4οC και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου 31,7οC.
Οι τελευταίες ημέρες του μήνα χαρακτηρίστηκαν από ακραία υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με έως και οκτώ βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass