Εμβολιασμοί με Pfizer στο Κ.Υ. Φαρσάλων

ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ…

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 15:42
Από τη συνάντηση φορέων των Φαρσάλων με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη πριν από έναν μήνα Από τη συνάντηση φορέων των Φαρσάλων με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη πριν από έναν μήνα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία αρκετών Φαρσαλινών, πέντε σχεδόν μήνες αφότου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Το θέμα αφορά όσους ταξίδευαν σε Αλμυρό, Παλαμά, Λάρισα, Λιτόχωρο ή ακόμη και πιο μακριά, επιλέγοντας να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Pfizer,

είτε για να αποφύγουν τους όποιους φόβους είχαν δημιουργηθεί, περί ανεπιθύμητων παρενεργειών, είτε για να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους πιο γρήγορα, σε σχέση με το μοναδικό σκεύασμα -της Astra Zeneca- που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμο στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.
Εδώ και λίγες μέρες, και ενώ στο Κέντρο Υγείας πραγματοποιούνταν οι δεύτερες δόσεις με το σκεύασμα της Astra Zeneca, εξαφανίστηκε από τη λίστα των διαθέσιμων εμβολιαστικών το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Από χθες επανεμφανίστηκε ξανά, με τη διαφορά όμως ότι όσοι κλείσουν νέο ραντεβού θα εμβολιάζονται με άλλο σκεύασμα, αυτό της Pfizer, και με διαφορά σχεδόν 21-22 ημερών από την πρώτη στη δεύτερη δόση, ενώ με το σκεύασμα της Astra Zeneca η διαφορά πρώτης με δεύτερης δόσης ήταν περίπου 11 εβδομάδες.
Βλέποντας από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο ότι ένα από τα αιτήματά τους υλοποιήθηκε από την 5η ΥΠΕ, γνωστοποιήθηκε χθες ότι υπήρξε συνάντηση πριν από έναν μήνα μεταξύ των παρακάτω φορέων: Του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, Αγροτικών Συλλόγων Φαρσάλων, Σωματείου Οικοδόμων Φαρσάλων, Συλλόγου Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων, Συλλόγου Πολυτέκνων Φαρσάλων, Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φαρσάλων, Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φαρσάλων και εκπροσώπου εργαζομένων του Κ.Υ. Φαρσάλων, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Σερέτη Φώτη, όπου και του είχαν καταθέσει αιτήματα που χρήζουν άμεσης λύσης που αφορούν το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων όπως:
-Την άμεση και πλήρη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.
-Την άμεση και πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού.
-Την πλήρη επαναλειτουργία του οδοντιατρικού ιατρείου.
-Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικής γραμμής με το εμβόλιο Pfizer.
- Την άμεση πρόσληψη επισκεπτριών για την ενίσχυση της εμβολιαστικής γραμμής Pfizer.
- Την άμεση λειτουργία του θεσμού των επισκεπτών ιατρών ειδικοτήτων για την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων ιατρείων στο Κέντρο Υγείας.
- Την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων για να υπάρξει επαρκής στελέχωση και λειτουργική αναβάθμιση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη, ο οποίος έκανε δεκτά τα παραπάνω αιτήματα και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά της ΥΠΕ θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γίνει η σταδιακή υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος εκπροσωπώντας τους παραπάνω φορείς δήλωσε ότι: “Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προχωρά ο σχεδιασμός για την πλήρη λειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, επίσης ήδη στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων συμπεριλαμβάνεται στα Εμβολιαστικά Κέντρα το Εμβόλιο Pfizer και από την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 αρχίζει η έναρξη των εμβολιασμών. Οι πολίτες πλέον θα μπορούν να εμβολιαστούν στην πόλη τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο χωρίς να ταλαιπωρούνται σε άλλες κοντινές πόλεις για τον εμβολιασμό τους, αρκεί να δηλώσουν μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr, είτε μέσω του φαρμακοποιού τους. Αναμένουμε την επίλυση και των υπολοίπων αιτημάτων που είχαμε συζητήσει με τον κ. Σερέτη που αφορούν το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων για τα οποία μας υποσχέθηκε πως θα διεκπεραιωθούν άμεσα. Είμαστε υπερήφανοι όταν οι προσπάθειες των φορέων της πόλης βρίσκουν ανταπόκριση από την Πολιτεία και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε όλοι μαζί μέχρι να υλοποιηθούν τα ζητήματα που αφορούν την υγεία όλων των πολιτών της επαρχίας Φαρσάλων”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass