Πύρινος «εφιάλτης» κοντά στο Σαραντάπορο

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2021 21:24

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια κοντά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, που σήμανε κινητοποίηση για τις Πυροσβεστικές Αρχές, τον Δήμο Ελασσόνας, την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία.


Οι φλόγες «απλώθηκαν» γρήγορα από τα σύνορα του Σαρανταπόρου και του γειτονικού Μεταξά Κοζάνης και τη θέση «Μικρή Ντουβρά», σε απόσταση 500 μέτρων από το Σαραντάπορο και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Οι δύο εστίες και οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή έκαναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο. Τελικά, οι πολύωρες προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα και η δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τις απογευματινές ώρες, ενώ έως αργά το βράδυ παρέμειναν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.
Αρχικά επιχείρησε στην περιοχή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας με 5 οχήματα, ενώ στην πορεία συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης μεγάλη δύναμη με πυροσβέστες και οχήματα από τη Λάρισα και τον γειτονικό νομό Κοζάνης.
Καθοριστική η βοήθεια των δύο «Καναντέρ» που έκαναν ρίψεις νερού από ψηλά, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο Καρπερό Γρεβενών. Ο Δήμος Ελασσόνας με υδροφόρες και μηχανήματα έργου φρόντισε να δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες, για να αποτραπούν τα χειρότερα. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, με αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ Ιπποκράτη Τζιουμακλή, δημοτικούς συμβούλους και αυτοδιοικητικούς, που παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη, συντονίζοντας τις όποιες κινήσεις.
ΑΠΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ
Λίγο μετά τις 5 χθες το απόγευμα φωτιά εκδηλώθηκε και στην Ανατολή Αγιάς, στην είσοδο του χωριού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση πυροσβεστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass