Σίγησε ο Παιδικός Σταθμός Τερψιθέας

- ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2021 21:07
Ένας σύγχρονος Παιδικός Σταθμός κλείνει γιατί δεν έχει μαθητές Ένας σύγχρονος Παιδικός Σταθμός κλείνει γιατί δεν έχει μαθητές

Της Νατάσας Πολυγένη

Το «κουδούνι» στον Παιδικό Σταθμό της Τερψιθέας δεν θα χτυπήσει τη νέα σχολική χρονιά. Οι λιγοστές εγγραφές παιδιών οδήγησαν στην απόφαση ο Παιδικός Σταθμός να σταματήσει τη λειτουργία του και τα παιδιά να μεταφερθούν στις δομές δεύτερης επιλογής τους. Γονέας που έγραψε το παιδί του για να φοιτήσει στον Παιδικό Σταθμό της Τερψιθέας, αλλά τελικά δεν θα μπορέσει να φοιτήσει εκεί, απευθύνθηκε στην «Ε» για να διατυπώσει την αγωνία και τον προβληματισμό του, καθώς θεωρεί ότι είναι μια άδικη απόφαση όταν πρόκειται για έναν Παιδικό Σταθμό που έχει όλες τις προδιαγραφές να λειτουργήσει και κλείνει λόγω του αριθμού των παιδιών.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Βούλγαρης σε επικοινωνία με την «Ε» επιβεβαίωσε το γεγονός, τονίζοντας παράλληλα ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ο Παιδικός Σταθμός να παραμείνει ανοιχτός. Μάλιστα, όπως λέει, το πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι, παρόλ’ αυτά λειτούργησε με μόλις 8 εγγεγραμμένα παιδιά, όπου σε καθημερινή βάση ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τα 5 δεδομένου ότι πρόκειται για μικρά παιδιά που απουσιάζουν συχνά. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Είχαμε ενημερώσει όμως τους γονείς για το ενδεχόμενο από πέρυσι και μάλιστα ζητήσαμε και τη βοήθειά τους. Να μιλήσουν με άλλους γονείς που παίρνουν voucher και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς να σκεφτούν να τα στείλουν σε εμάς. Δεν θέλαμε αυτήν την εξέλιξη. Είναι ένα σύγχρονο κτίριο και ασφαλές, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τον λειτουργήσουμε με τόσα λίγα παιδιά. Φέτος είδαμε ότι πάλι είχαμε μόλις 8 εγγραφές και ενημερώσαμε τηλεφωνικά τους γονείς ότι όσοι έχουν δηλώσει και άλλους Παιδικούς Σταθμούς θα πάνε στη δεύτερη επιλογή τους, κυρίως σε αυτόν τον σταθμό που είναι κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ακόμη, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και περιμένουμε να δούμε και τη δυναμική των vouchers. Αν οι γονείς φέρουν τα παιδιά τους, είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσουμε ακόμη και με 11 παιδιά, αν και η νομοθεσία λέει 15. Δεν μπορούμε όμως με λιγότερα, τα λειτουργικά κόστη είναι μεγάλα, χρειάζεται προσωπικό και φυσικά μετά και ο ίδιος ο Παιδικός Σταθμός δεν θα έχει ζωή και δεν θα μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή του με αυτά τα χαρακτηριστικά. Μας στεναχωρεί και εμάς αυτή η απόφαση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
Το «κουδούνι» στον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανθούπολης φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λιγάκι να χτυπήσει, όπως επιβεβαιώνουν στην «Ε», τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Βούλγαρης όσο και η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, καθώς σημειώνονται καθυστερήσεις στο θέμα των προμηθειών και των αδειοδοτήσεων (ρεύμα, αέριο κ.λπ).
«Η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ανθούπολης μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για μας. Έχουμε φτάσει πολύ κοντά» λέει ο Αντιδήμαρχος.
Από την πλευρά της η κ. Μπαξεβάνου σημειώνει ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς που έχουν εγγράψει τα παιδιά τους. «Ενημερώσαμε τους γονείς και ζητήσαμε την κατανόηση και υπομονή τους. Εάν καταφέρουμε να τον λειτουργήσουμε μέχρι 15 Σεπτεμβρίου δεν θα χρειαστεί να εξετάσουμε φιλοξενία των παιδιών σε άλλες δομές γιατί θα είναι δύσκολο και για εκείνα να κάνουν δύο φορές προσαρμογή, εάν απαιτηθεί μεγαλύτερο διάστημα θα το εξετάσουμε. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε επικοινωνία με τους γονείς και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass