Οι Φαρσαλινοί τίμησαν την απελευθέρωση της πόλης

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2021 21:50
Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» παρουσία τοπικών αρχών  για τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» παρουσία τοπικών αρχών για τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασαν τα Φάρσαλα τον διπλό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου και των 140 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.


To Σάββατο, παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας στο φερώνυμο Ιερό Ναό στα Φάρσαλα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Το βράδυ ακολούθησε νυχτερινή κατανυκτική Θεία Λειτουργία.
Την Κυριακή το πρωί ανήμερα της εορτής, τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Λυκείου Φαρσάλων κ. Χρυσούλα Φούφα.
Στην πλατεία «15ης Αυγούστου» εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών και έγινε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνι κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Λαδόπουλος και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Σήμερα είναι μία λαμπρή ημέρα για την Ορθοδοξία και για τα Φάρσαλα. Γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου και τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Είναι ταυτόχρονα ημέρα μνήμης για όλους εκείνους τους ήρωες προγόνους μας που πολέμησαν, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Είναι ημέρα κατάνυξης και άντλησης δύναμης από την εσωτερική μας πίστη. Ημέρα αφιερωμένη στη μητέρα όλων, την Παναγία. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους και ειδικά σ’ εκείνους που σήμερα γιορτάζουν».
Το «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός, Δημήτρης Γούσιας και Χρήστος Μπασαγιάννης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Ευαγγελία Χαμορούσου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Τριάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Τύμπας, Δέσποινα Συροπούλου, Γιώργος Αγγελακόπουλος, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Ευάγγελος Κατσαούνης, από την τοπ. κοινότητα Φαρσάλων οι κ.κ. Κων/νος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσιάβα και Θανάσης Γεροβασίλης, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Θωμάς Γκούτας και ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων κ. Αναστάσιος Δραχμάνης και πλήθος κόσμου.

Του Γ. Γκαντέλου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass