«Ευγνώμονες για τις θυσίες των προγόνων μας»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2021 16:00

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Λιβάδι Ελασσόνας, ανήμερα της Παναγίας, βρέθηκε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και με αφορμή την αφιερωματική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων για τον εθνικό ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιο και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, δήλωσε: «Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και ιδιαίτερα του λαού μας. Από τα πιο απόμακρα ξωκλήσια των νησιών μας έως τους καθεδρικούς ναούς της ηπειρωτικής χώρας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ανταμωμένοι, τιμούμε την Παναγία μας, την προστάτιδα του γένους μας και μητέρα του Θεού.
Η πίστη στον Τριαδικό Θεό, η αφοσίωση στην πατρίδα και η αυτοθυσία για την απελευθέρωσή της αποτέλεσαν τα ιδανικά του εθνικού μας ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου και όλων των Βλάχων, που συνέβαλαν με το αίμα και την ψυχή τους στην εθνική παλιγγενεσία και στον αγώνα του 1821. Και, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευεργεσίες και τη συνεισφορά των Βλάχων στην ανάπτυξη του Ελληνικού Κράτους.
Είμαστε ευγνώμονες στους προγόνους μας και είναι τιμή μας, που το Λιβάδι Ελασσόνας και ο Νομός Λάρισας συνιστούν γη ηρώων, εθνομαρτύρων, αγίων και εθνικών ευεργετών, οι οποίοι μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν, προκειμένου να προασπιζόμαστε την ασφάλεια της χώρας μας και να εργαζόμαστε για την ευημερία της έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο πρώτιστα στο μέλλον των νέων ανθρώπων και των επόμενων γενεών.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και σε κάθε σπιτικό της πατρίδας μας! Θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων για τις δράσεις της και, ειδικότερα, στους Συλλόγους Λιβαδιωτών Λιβαδιού Ολύμπου, Ελασσόνας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Κατερίνης, για τη συνδιοργάνωση της σπουδαίας εκδήλωσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass