Εξετάζεται η επέκταση της άδειας πατρότητας στις Ενοπλες Δυνάμεις

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2021 15:01

Εξετάζεται σε επιτελικό επίπεδο το ενδεχόμενο αύξησης της άδειας απουσίας από πέντε σε δεκατέσσερις ημέρες και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του νόμου 4808/2021, που αφορούν το δικαίωμα των εργαζόμενων πατεράδων για τη λήψη άδειας πατρότητας 14 εργάσιμων ημερών μετ’ αποδοχών, κατά τη γέννηση των τέκνων τους. Τα παραπάνω αναφέρει στην απάντησή του προς τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από σχετικό αίτημα του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας να προχωρήσει στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4808/2021, που προβλέπουν την αύξηση των ημερών πατρότητας σε 14, και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Στην απάντησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος για την εναρμόνιση της νομοθεσίας για την άδεια πατρότητας σημειώνει ότι «οι νέες διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.4808/2021 (Α’ 101) αναφορικά με την άδεια πατρότητας έχουν απευθείας υποχρεωτική εφαρμογή στο υπαγόμενο στον δημόσιο τομέα στρατιωτικό προσωπικό, δυνάμει του άρθρου 25 του ίδιου νόμου.
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τυγχάνουν ήδη, υπό προϋποθέσεις, αποδέκτες αρκετών διοικητικών και άλλων ευεργετικών μέτρων, μεταξύ άλλων και της άδειας απουσίας στα άρρενα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους άνδρες Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, διάρκειας πέντε συνεχών ημερών, με αποδοχές, λόγω γέννησης τέκνου τους, σύμφωνα με το άρθρο 14 της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, υπό στοιχεία Φ.400/34/292616/Σ.4753/31 Αυγ. 2016 (Β’ 2808).
Κατόπιν των ανωτέρω, στην παρούσα φάση, εξετάζεται σε επιτελικό επίπεδο το ενδεχόμενο αύξησης της άδειας απουσίας, που προβλέπεται από την παραπάνω Υπουργική Απόφαση, από πέντε σε δεκατέσσερις ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας βελτιστοποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει το στρατιωτικό προσωπικό, με γνώμονα τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των ΕΔ, το ΓΕΕΘΑ συλλέγει, επεξεργάζεται και συντονίζει τις απόψεις και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να εισηγηθεί, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο, τις αναγκαίες τροποποιήσεις ή και βελτιώσεις».
ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ
Σε δήλωσή του με αφορμή την απάντηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η οξύτητα του δημογραφικού προβλήματος επιβάλει την εξάντληση κάθε μέτρου στήριξης της οικογένειας και διευκόλυνσης των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με θετικά δείγματα γραφής, παρά τα τεράστια προβλήματα που δυσχεράνουν την υλοποίηση του κυβερνητικού της προγράμματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass