Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλληλεγγύη κτηνοτρόφων σώζει ζώα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ -ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ 18 ΤΟΝΟΥΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 21:00
Στην πορεία του ταξιδιού τους προς την Εύβοια, με γεμάτο το φορτηγό,  ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Ζήσης και ο αγρότης Γιάννης Τσιλάκας Στην πορεία του ταξιδιού τους προς την Εύβοια, με γεμάτο το φορτηγό, ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Ζήσης και ο αγρότης Γιάννης Τσιλάκας

Οι εικόνες των καμένων ζώων, κτηνοτρόφων των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και η απόγνωσή τους για την επόμενη μέρα, δεν άφησε ασυγκίνητους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας και όχι μόνο, που μπορούν να καταλάβουν καλύτερα απ’ όλους το κόστος της καταστροφής.
Η πρωτοβουλία του κτηνοτρόφου της Τερψιθέας Παναγιώτη Ζήση να οργανώσουν μια μεγάλη αποστολή βοήθειας προς του κτηνοτρόφους της Εύβοιας, βρήκε τη θετική ανταπόκριση του προέδρου της Κοινότητας Τερψιθέας, Κων. Νότα και της αντιπροέδρου Ξένιας Θεοχάρη, που συνεργάστηκαν για να γίνει πράξη και τελικά να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δέκα μέρες και ολοκληρώθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο.


Συγκεκριμένα, η ανταπόκριση δεκάδων ανθρώπων σε αυτό το κάλεσμα, έφερε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 18 τόνοι ζωοτροφών. Κάποιοι από αυτούς πρόσφεραν φυράματα και κάποιοι ενίσχυσαν οικονομικά την αγορά τους.
Η βοήθεια ήταν έτοιμη για μεταφορά, και την αποστολή ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ο Παναγιώτης Ζήσης ως εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τερψιθέας, με τον αγρότη Γιάννη Τσιλάκα, ο οποίος διέθεσε το φορτηγό του.
Οι δύο τους, μετά από συνεννόηση με στελέχη του Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Αννας, το περασμένο Σάββατο παρέδωσαν τους 18 τόνους ζωοτροφών και πρόσθεσαν το δικό τους λιθαράκι στη βοήθεια που κατέφθανε από όλη τη χώρα, για τους πυρόπληκτους.
«Έκανα το χρέος μου σαν συνάνθρωπος και σαν συνάδελφος...» δηλώνει στην «Ε» ο Παναγιώτης Ζήσης, ερωτηθείς για την πρωτοβουλία και αναλυτικότερα για τις προσφορές τόνισε: «Παραδώσαμε 15.600 κιλά φύραμα από τη Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης -ΒΙΟΖΩΚΑΤ- που στήριξε το εγχείρημά μας και δεκάδες δέματα σιτάρι, τριφύλλι, μπιζέλι κ.α. που συγκεντρώθηκαν από κτηνοτρόφους και άλλους πολίτες της περιοχής μας, μετά και από οικονομικές προσφορές...».
Ο Παν. Ζήσης, υποστηρίζει ότι καθ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας να συγκεντρωθούν το δυνατόν περισσότερες ποσότητες ζωοτροφών, έτρεξαν από σπίτι σε σπίτι, ενημέρωναν τον κόσμο και όλες οι προσφορές είναι καταγεγραμμένες με απόλυτη διαφάνεια.
Σημείωσε ότι κατά την άφιξή τους στον Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Αννας, και σε επαφή που είχαν με τον αντιδήμαρχο Αγγελο Κωνσταντινάκη, μετέφεραν το φορτίο σε αποθήκη του Δήμου, όπου έσπευσαν να βοηθήσουν για την εκφόρτωσή του μέλη Ομάδας Προσκόπων Ανιχνευτών Χαλκίδας.
«Έφηβοι οι περισσότεροι, παιδιά με μεγάλη θέληση να βοηθήσουν στην περιοχή, όπου τους χρειαστούν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με το χαμόγελο και αγόγγυστα...» τόνισε ο Παν. Ζήσης, αναφέροντας έναν -έναν με το όνομά τους, καθώς θεωρεί ότι αξίζουν να αναφέρονται οι αφανείς ήρωες: Κων. Πανταζής, Αλεξ. Κούκουρας, Κων. Κωστόπουλος, Γεωρ. Ανδρικόπουλος, Αναστάσιος Τιρτίγκος και Μαρία Δημητρίου...

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου