Απορρίφθηκε η ελάφρυνση των επαγγελματιών

ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ - ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 18:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Απορρίφθηκε εν τέλει η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης -της παράταξης «Αγιά 2019 - Νέα Εποχή» του κ. Ιωάννη Αγγελάκα- προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς για ελάφρυνση των επαγγελματιών της περιοχής μέσω των λογαριασμών της.
Η πρόταση είχε κατατεθεί προ τεσσάρων σχεδόν μηνών σε συνεδρίαση αρχικά του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, βασιζόμενη στην ανάγκη να μπορέσουν πολίτες και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τα συνεχή lockdown, να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Παρότι έτυχε της ομόφωνης αποδοχής από το σώμα, παραπέμποντάς την για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η συζήτηση αυτή έγινε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση, μέσα στον Αύγουστο, και δεν βρήκε δυστυχώς τη θετική ανταπόκριση που ανέμεναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Εποχής», αλλά κυρίως οι επαγγελματίες που πίστευαν έστω και σ’ αυτήν τη μικρή βοήθεια.


Για το ζήτημα και την εξέλιξή του, όπως το είδε από τη σκοπιά της η «Νέα Εποχή», εστάλη από τους δημοτικούς της συμβούλους η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ (η οποία πρόσκειται στην παράταξη του δημάρχου) απέρριψε, μετά από αρνητική εισήγηση του διευθυντή της κ. Μπουζούκη, την πρόταση της Νέας Εποχής για αναστολή τιμολόγησης της ελάχιστης κατανάλωσης στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης των επαγγελματικών συνδέσεων για την περίοδο του lockdown.
Μετά και από αιτήματα δημοτών, θεωρήσαμε ότι ήταν άδικο, επιχειρήσεις, οι οποίες έκλεισαν για μακρύ χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας, να επιβαρύνονται σε τέτοιες δύσκολες περιόδους με ποσά τα οποία δεν θα έπρεπε να τους αντιστοιχούν. Επιχειρήσεις επομένως που είχαν καταναλώσεις νερού μικρότερες από την ελάχιστη κατανάλωση (20m3/2μηνο) θα τους αντιλογιζόταν το ποσό αυτό που είχαν πληρώσει στους επόμενους λογαριασμούς. Μια ελάχιστη βοήθεια από μια κοινωφελή δημοτική επιχείρηση.
Την πρότασή μας την καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει μια πιο συναινετική στάση από όλες τις παρατάξεις (όπως και έγινε) και παραπέμφθηκε στο συμβούλιο της ΔΕΥΑ για να μας απαντήσει αν μπορεί και αν τελικά αποδέχεται την πρότασή μας.
Δυστυχώς, ο διευθυντής της ΔΕΥΑ, χωρίς να μας δείξει με ποιον ακριβώς τρόπο υπολόγισε το κόστος της ελάφρυνσης αυτής, εισηγήθηκε αρνητικά, καταγγέλλοντάς μας μάλιστα για μικροπολιτική και κρατώντας για τον εαυτό του το προνόμιο να κρίνει την τιμολογιακή πολιτική μιας κοινωφελούς επιχείρησης, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει ότι όπως αυτός δεν μπλέκεται στα «χωράφια» γιατρών και οδοντιάτρων, έτσι κι αυτοί (οι γιατροί και οι οδοντίατροι δηλαδή) δεν πρέπει να μπλέκονται με τα «χωράφια» της ΔΕΥΑ.
Να του θυμίσουμε, βέβαια, ότι βάσει του νόμου τα μέλη του συμβουλίου των ΔΕΥΑ είναι αιρετοί ή δημότες, οριζόμενοι από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι απαραίτητα της δικής του ειδικότητας, όσο κι αν τον στεναχωρεί αυτό. Η στάση του αυτή θεωρούμε ότι δείχνει την αντίληψη του ίδιου για την κοινωφελή επιχείρηση και τον τρόπο λειτουργίας της.
Εμείς θεωρούμε ότι τα καθήκοντα του διευθυντή εξαντλούνται στη διαχείριση της εταιρείας, τον κοινωφελή χαρακτήρα της οποίας οφείλει να εγγυάται το Διοικητικό Συμβούλιό της και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να εκφέρει πολιτικές κρίσεις όντας υπάλληλος της επιχείρησης. Κάτι που προφανώς δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Μπουζούκη.
Δυστυχώς, αρνητικά ψήφισαν και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στην παράταξη του δημάρχου, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος, με την εκκωφαντική αλαλία του, συντάχθηκε απόλυτα με την εισήγηση του διευθυντή. Και να θυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑ Αγιάς θεωρείται (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) μια υγιής και εύρωστη επιχείρηση. Τόσο εύρωστη που αδυνατεί να συνδράμει στους συνδρομητές και πελάτες της αυτές τις δύσκολες ημέρες. Εκτός κι αν το πρόβλημα ήταν ότι η πρόταση προήλθε από την αντιπολίτευση. Άρα τότε μιλάμε για τον ορισμό της μικροπολιτικής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass