Προβληματική η «έξυπνη» διέλευση στους πεζόδρομους

ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ -ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2021 21:47
Ένα ακόμη αυτοκίνητο βρέθηκε στον αέρα χθες, όταν σηκώθηκαν απότομα τα βυθιζόμενα κολωνάκια πριν περάσει... Ένα ακόμη αυτοκίνητο βρέθηκε στον αέρα χθες, όταν σηκώθηκαν απότομα τα βυθιζόμενα κολωνάκια πριν περάσει...

Αστοχίες και δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου διέλευσης σε πεζόδρόμους, και συγκεκριμένα στο σημείο της πρόσβασης Μανωλάκη και Ηφαίστου, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.


Ένα ακόμη ατύχημα που σημειώθηκε χθες στο ίδιο σημείο, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με επαγγελματίες και μόνιμους κατοίκους να αναφέρουν πολλά περιστατικά φθορών οχημάτων, «από ανεξήγητα λάθη στη λειτουργία της ηλεκτρονικής κίνησης των βυθιζόμενων κολωνακίων, με απότομες ανυψώσεις τους πριν τη διέλευση οχημάτων και αντίθετα με χρονοκαθυστέρηση που επίσης στοιχίζει φθορές σε συνεχόμενη είσοδο δύο και τριών αυτοκινήτων από το ίδιο σημείο...».
Χαρακτηρίζουν τραγελαφικά τα επεισόδια που παρατηρούνται, τα οποία όπως δηλώνουν έχουν επισημάνει πολλές φορές στους αρμόδιους υπαλλήλους που ελέγχουν το σύστημα, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας πρόσβασης προς τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ατυχήματα έχουν σημειωθεί τόσο σε οχήματα που έχουν ελεύθερη είσοδο στο σημείο και το σύστημα αναγνωρίζει τις πινακίδες τους, όσο και σε οχήματα που ζήτησαν τηλεφωνικώς πρόσβαση, για επαγγελματικούς λόγους, καταθέτοντας τα στοιχεία τους, όπως προβλέπεται.
Κατά το χθεσινό περιστατικό, ο οδηγός του οχήματος και μάρτυρες στο συμβάν, υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο κατά την είσοδό του στον πεζόδρομο, διασχίζοντας τα κολωνάκια, βρέθηκε ξαφνικά στον αέρα πριν προλάβει να περάσει, καθώς τα κολωνάκια σηκώθηκαν.
Κάποιοι που έχουν παρατηρήσει να συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά, ισχυρίζονται πως το «έξυπνο» σύστημα διέλευσης και ελέγχου πρόσβασης των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, δεν είναι και τόσο «έξυπνο» καθώς «μπλοκάρει» συχνά.
Συγκεκριμένα, παρατηρούν τα εξής περιστατικά: «Παράλληλα με το αυτοκίνητο, όταν προσπαθεί να περάσει ένα μηχανάκι, τα κολωνάκια ανυψώνονται πριν τον καθορισμένο χρόνο.
Τα περισσότερα ατυχήματα συνέβησαν με οχήματα που είχαν ζητήσει τηλεφωνικώς άδεια εισόδου. Τα κολωνάκια βυθίζονται για να τους επιτραπεί η είσοδος, αλλά αργούν να επανέλθουν στη θέση τους, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία να περάσουν ελεύθερα κι άλλα οχήματα στη διάρκεια τουλάχιστον 15 λεπτών ή και μισής ώρας, που παραμένουν βυθισμένα. Οι πιο άτυχοι, που πήγαν να περάσουν τη στιγμή που ανέβαιναν τα κολωνάκια, βρέθηκαν στον αέρα!
Εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας του συστήματος, έχουν εγκλωβιστεί πολλές φορές αυτοκίνητα στην ελεγχόμενη περιοχή, χωρίς να μπορούν να βγουν, αφού δεν είχαν άδεια να εισέλθουν σε αυτή.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγοί των «εγκλωβισμένων» αυτοκινήτων είναι από άλλη πόλη και δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του συστήματος με τις μπάρες και τα κολωνάκια. Έτσι θεωρούν ότι μπορούν να μπουν στον πεζόδρομο, αφού δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο».
Γι’ αυτόν τον λόγο, εκτιμάται ότι είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ειδική σήμανση στα σημεία πρόσβασης, καθώς και φωτεινοί σηματοδότες που να προειδοποιούν τους οδηγούς.
Η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος έξυπνης διαχείρισης και ελέγχου πρόσβασης οχημάτων, στη βόρεια ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή του Φρουρίου, ξεκίνησε την Κυριακή 25 Ιουλίου.
Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί διάφορα ατυχήματα με τα βυθιζόμενα κολωνάκια. Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται πως αν και έχουν αναφέρει όλες τις δυσλειτουργίες του ηλεκτρονικού συστήματος στους αρμόδιους, δεν επιλύθηκαν ακόμη.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ελεγχόμενη περιοχή πρόσβασης
περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου, με το ωράριο λειτουργίας του συστήματος να διαμορφώνεται από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, για επτά ημέρες την εβδομάδα.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass