Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οχι στα χαρτζιλίκια και σε πονηρές ματιές στους νέους μας»

Τοποθέτηση Ευαγγελίας Λιακούλη στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 16:30

Στη σκιά του απόηχου της απώλειας και της μεγάλης παρακαταθήκης που μας αφήνει η δυσαναπλήρωτη απουσία του «μεγάλου παγκόσμιου Έλληνά μας, Μίκη Θεοδωράκη, του αιώνιου Ζορμπά της ψυχής μας», κινήθηκε η τοποθέτηση της βουλευτή του ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το μέλλον της επικουρικής ασφάλισης.


Η βουλευτής υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι το μέλλον της επικουρικής ασφάλισης αποτελεί « Ένα θέμα που ως βασικές προϋποθέσεις του θα απαιτούσε συναίνεση, χρόνο και τεχνική προετοιμασία, αλλιώς είναι μοιραίο να βρεθεί στις καλένδες, όπως πολλά τέτοια μέσα στον χρόνο».
Στην κριτική της προς την Κυβέρνηση, η κ. Λιακούλη υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ν/σ, όχι μόνο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά μια «αντιφατική πολιτική σύλληψη της Κυβέρνησης», η οποία απλώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου.
Όπως εμφαντικά τόνισε η κ. Λιακούλη, «είναι αντιφατική η πολιτική της Κυβέρνησης, διότι όφειλε μέσα σε συνθήκες πανδημίας, να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, διότι η προωθούμενη από την Κυβέρνηση ατομική επιβράβευση του ασφαλισμένου, προϋποθέτει τόσο τη συνεχή παρουσία του στην αγορά εργασίας, όσο και τη θετική απόδοση των επενδυμένων στις χρηματαγορές εισφορών του... διότι προβάλλει δήθεν μοντέλα άλλων χωρών, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα μοντέλα του 2ου πυλώνα, είναι αυτά που έχουν ενισχυθεί, δηλαδή τα επαγγελματικά ταμεία και όχι οι ατομικοί κουμπαράδες της ultra κεφαλαιοποίησης... διότι ενώ λέει ότι φροντίζει για το μέλλον της νέας γενιάς, αποκρύπτει τις πραγματικές διαστάσεις του ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, το οποίο, μετά από 20-25 χρόνια, θα φθάνει στα 3 δισ. τον χρόνο».
Η βουλευτής Λάρισας, μη ξεχνώντας την αγωνία των συνταξιούχων, που περιμένουν μάταια την έκδοση των συντάξεών τους, καταφέρθηκε στη συνέχεια κατά της Κυβέρνησης πιέζοντας να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα λέγοντας: «Αντί να δώσετε λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν, κάνετε χάρτινους πύργους και πετάτε την μπάλα στον ουρανό, διότι μετά από 30 χρόνια για την κατάσταση στην επικουρική ασφάλιση, δεν θα είστε εδώ για να λογοδοτήσετε».
Η βουλευτής Λάρισας, δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στις αδικίες που υπέστησαν οι γυναίκες με ανήλικα τέκνα, που εξαναγκάστηκαν σε «εθελούσια έξοδο» από την εργασία τους, και μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν στον δρόμο από τον νόμο Κατρούγκαλου, απαιτώντας από την Κυβέρνηση τη δικαίωσή τους.
Κλείνοντας την ομιλία της απευθύνθηκε στην Κυβέρνηση ειδικά για τους νέους, που καλούνται να κρατήσουν τη χώρα όρθια λέγοντας:
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΜΑΤΙΑ στους νέους μας, στα παιδιά του μέλλοντος, που καλούμε να κρατήσουν τη χώρα όρθια - αυτά τα παιδιά δεν μπορείτε να τα οδηγείτε σε τραγωδίες ζωής.
 Προσέξτε όμως, διότι δεν υπάρχουν μόνο οι τραγωδίες ζωής, αλλά και οι πολιτικές τραγωδίες, στις οποίες για τους πρωταγωνιστές το τίμημα είναι επίσης βαρύ».

Σχετικά Άρθρα