Ο «Γολγοθάς» των σεισμοπλήκτων

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΚΕ ΣΤΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2021 15:07

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στα χωριά του Δήμου Ελασσόνας,

διαπίστωσε από κοντά κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μεσοχώρι, το Πραιτώρι, το Αμούρι. Όπως διαπίστωσαν τα μέλη το κλιμακίου έξι μήνες μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν τον νομό της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, εκατοντάδες οικογένειες βιώνουν τον δικό τους «Γολγοθά», αγωνιούν για το πώς θα ορθοποδήσουν, αφού κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνουν την ανεπάρκεια αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που τους υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση:
* Δεν έχει προχωρήσει η απομάκρυνση των μπάζων από τα πεσμένα σπίτια και η κατεδάφιση των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.
* Οι πληγέντες που μένουν στους οικίσκους δεν έχουν καμιά απάντηση για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία υποβολής μελετών για τα νέα τους σπίτια, ενώ ταυτόχρονα τα χρήματα που θα χρειαστούν για αυτά δεν πρόκειται να τα καλύψουν οι μικρές αποζημιώσεις που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, αλλά θα χρειαστεί να τα βάλουν από την τσέπη τους οι ίδιοι οι βιοπαλαιστές πέφτοντας ξανά στα νύχια τραπεζών και κατασκευαστικών εταιρειών.
* Ταυτόχρονα οι σεισμόπληκτοι μετέφεραν πως συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί νερού και ρεύματος για σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν.
* Από το επίδομα των 600 ευρώ έχουν αποκλειστεί εκατοντάδες οικογένειες, ενώ απ’ αυτούς που εντάχθηκαν αρκετοί δεν το έχουν λάβει ακόμη. Χαρακτηριστικά, στον Δήμο Ελασσόνας, από τις 2.160 αιτήσεις μόλις 374, δηλαδή το 17,5%, το είχαν πάρει.
* Το επίδομα που αφορά τις επισκευαστικές εργασίες και οικοσκευές  δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν.
* Σε επαγγελματία που έχει καταστραφεί η επιχείρησή του, δεν έχει υλοποιηθεί το μέτρο για την αναστολή καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
* Παραμένουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε υποδομές των χωριών.
* Μαζί με τα παραπάνω, είναι προκλητική εκ μέρους της Κυβέρνησης η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την υλοποίηση έργων αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής, για να μην ξανασυμβούν παρόμοιες καταστροφές.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Λαμπρούλης εκ μέρους του κλιμακίου του ΚΚΕ, πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση, τόνισε πως, με βάση και την πείρα που υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις, χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση, η οργάνωση των πληγέντων, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση, την Τοπική Διοίκηση, ώστε όχι μόνο να υλοποιηθούν τα μέτρα οικονομικής στήριξης και αποκατάστασης που εξαγγέλθηκαν, αλλά και να υπάρξει αποζημίωση 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, πραγματική θωράκιση από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Σημείωσε πως οι δυνάμεις του ΚΚΕ με ερωτήσεις στη Βουλή, το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύουν συνεχώς το ζήτημα και διεκδικούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass