Εγκαινιάζεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Η Assisting Nature, μετά από 8 χρόνια λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και με πάνω από 1.200 γεννήσεις και ποσοστά επιτυχίας 50,6% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και 77% ανά κύκλο δωρεάς ωαρίων, έρχεται στη Θεσσαλία για να εγγυηθεί υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους θεραπείας

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2021 8:00

Η επιθυμία απόκτησης παιδιού, που για τα σύγχρονα ζευγάρια αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο στην οικογενειακή τους διαδρομή,

μετρά μόλις έναν αιώνα ζωής. Σχετίζεται με την εμφάνιση της ευρείας χρήσης της φαρμακευτικής αντισύλληψης που έδωσε τη δυνατότητα στα ζευγάρια να προγραμματίζουν εάν και πότε επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά με αποτέλεσμα η επιθυμία να προηγείται της εγκυμοσύνης. Αυτή η εξέλιξη δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι η αναπαραγωγική διαδικασία είναι απολύτως υπό τον έλεγχο της επιθυμίας του ζευγαριού. Δυστυχώς όμως, σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία της σύλληψης ενός παιδιού είναι δύσκολη και σε κάποιες άλλες αδύνατη με τον φυσικό τρόπο. Πριν σαράντα χρόνια περίπου, ο μοναδικός τρόπος αναπαραγωγής ήταν η σεξουαλική επαφή, ενώ τυχόν αδυναμία απόκτησης τέκνων αντιμετωπιζόταν ως «θέλημα Θεού» ή «επιλογή της μοίρας»... Ηταν μόλις το 1978 όταν γεννήθηκε, στη Μεγάλη Βρετάνια, η Louise Brown1, το πρώτο παιδί η σύλληψη του οποίου έλαβε χώρα με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης (in vitro fertilisation), χάρη στις προσπάθειες των ιατρών Patrick Steptoe και Robert Edwards2, ο τελευταίος εκ των οποίων βραβεύτηκε το έτος 2010 με το βραβείο Νόμπελ. Οι πρώτες προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αντιμετωπίστηκαν από μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, της εκκλησίας και της κοινωνίας με καχυποψία, αλλά πολύ σύντομα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κυριάρχησε, καθώς αποτελεί τη μοναδική λύση για τα σύγχρονα ζευγάρια που συνειδητά επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και δυσκολεύονται ή αδυνατούν να συλλάβουν με φυσική σύλληψη. Για πολλούς, τα ζευγάρια που ακολουθούν τις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι εκείνα που έχουν το ισχυρότερο κίνητρο να αποκτήσουν παιδιά σε μια εποχή που η τεκνοποίηση θεωρείται ατομική και κοινωνική προτεραιότητα.  
Η Μονάδα Assisting Nature Larissa, που λειτουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, αποτελεί ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από τη βαθιά αγάπη των επιστημόνων της  για τον άνθρωπο και την αφοσίωσή τους στην επιστήμη της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Η γέννηση ενός υγιούς παιδιού, η ασφάλεια της γυναίκας κατά τη διαδικασία και η ψυχική υγεία του ζευγαριού, που ενδυναμώνεται από τη συνειδητοποίηση ότι  υπογονιμότητα δεν σημαίνει στειρότητα, αποτελούν προτεραιότητα της Assisting Nature, η οποία μετά από 8 χρόνια λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη μετρά πάνω από 1.200 γεννήσεις. Το συνολικό ποσοστό κλινικών κυήσεων που έχει επιτύχει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες αγγίζει το 50,6% ενώ ανά κύκλο δωρεάς ωαρίων το 77%.Οι δείκτες αυτοί της επιτυχίας, που κατατάσσουν την Assisting Nature στις υψηλότερες θέσεις σε ποσοστά γεννήσεων, οφείλονται στο  εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της, με γυναικολόγους αναπαραγωγής, εμβρυολόγους και γενετιστές, εξέχοντα μέλη της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας αναπαραγωγής, σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο, με τελευταίας τεχνολογίας εργαστηριακό εξοπλισμό. Μάλιστα, το Εμβρυολογικό Εργαστήριο, που αποτελεί τον πυρήνα της της Μονάδας Assisting Nature Larissa στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα το οποίο παρέχει στα ζευγάρια το σύστημα IVF Witness, σύστημα ταυτοποίησης του βιολογικού υλικού του ζευγαριού σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, μέσω ραδιοσυχνοτήτων RFID.Η Μονάδα Assisting Nature Larissa λειτουργεί στον πρώτο όροφο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε έναν χώρο με φιλικό και διακριτικό περιβάλλον και με υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, όπου, μέσα από εξατομικευμένη προσέγγιση στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού, εγγυάται  τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass