Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγιασμός στα σχολεία της Αγιάς

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 21:29

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ξεκίνησε χθες με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά και για τους μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς των σχολείων του Δήμου Αγιάς.


Το πρώτο κουδούνισμα έδωσε οριστικό τέλος στις διακοπές του καλοκαιριού και οι αίθουσες «πλημμύρισαν» πάλι από τη ζωντάνια των παιδιών, με κύριο χαρακτηριστικό, όπως άλλωστε και πέρυσι, τις προστατευτικές μάσκες που καλούνται όλοι και όλες, μικροί, μεγάλοι, εντός του σχολείου να φορούν. Πολλές οι συζητήσεις εκτός προαυλίων μεταξύ των γονέων για το αν θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και έντονος ο προβληματισμός για το θέμα αυτό. Σε άλλα σχολεία δόθηκαν τα βιβλία και προσωρινό πρόγραμμα παρακολούθησης, σε άλλα όχι. Στο Γυμνάσιο της κωμόπολης, παρουσία του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, του αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας, Νικολάου Τσιαγκάλη, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Αγγελάκα και του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Μπαρμπέρη, ο αγιασμός τελέσθηκε από τον αρχιερατικό επίτροπο της Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, ο οποίος έδωσε τις πατρικές του ευχές για καλή σχολική χρονιά και ανέγνωσε το μήνυμα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Εκ μέρους των καθηγητών, η διευθύντρια του σχολείου, Βικτώρια Δημητρίου, ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά και διάβασε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως.
Ο κ. Γκουντάρας ευχήθηκε στους καθηγητές και τις καθηγήτριες καλή δύναμη. Απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες ευχήθηκε καλή χρονιά και είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. «Οφείλουμε να εμπιστευθούμε τους επιστήμονες και οφείλετε να ακούτε τις οδηγίες των καθηγητών σας, ώστε να είστε ασφαλείς, τόσο εσείς, όσο και τα άλλα μέλη των οικογενειών σας, που κάποια από αυτά μπορεί να είναι μεγάλα σε ηλικία ή να έχουν προβλήματα υγείας». Επίσης, ο κ. Γκουντάρας επισήμανε στα παιδιά ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά είναι ίσοι, και ως ίσοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Αγγελάκα για την παρουσία του, όπως και τον κ. Μπαρμπέρη για τα δύο προηγούμενα χρόνια που εργάστηκε με ζήλο και υπευθυνότητα από τη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τσιαγκάλης, ο οποίος είπε: «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μια δημιουργική χρονιά με υγεία, επιμονή στις προσπάθειές τους και υπομονή στον αγώνα του στίβου της μόρφωσης. Η προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν ιδιαίτερη για τη χώρα μας, αλλά και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Η πανδημία του κορονοϊου εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί, χωρίς όμως να λείπουν οι ελπίδες και η αισιοδοξία των μαθητών. Δεσμεύομαι για την άριστη συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ώστε να παρέχονται οι καλύτερες συνθήκες φοίτησης για τα παιδιά μας. Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο».

Gallery άρθρου