Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία για το ΚΕΠ Υγείας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 15:33

Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας παράρτημα Ρομά, με φορείς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και πιο

συγκεκριμένα με διοίκηση του ΓΝΛ και της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΓΝΛ.
Η δικτύωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εγκαθίδρυση συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας. Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με σκοπό την υποστήριξη τόσο ευάλωτων ομάδων όσο και του γενικού πληθυσμού σε θέματα πρόληψης σχετικά με τα 11 νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως προτεραιότητα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΛ Χαρ. Τσιλιάκος, οι ιατροί Γιώργος Παρούτογλου και Δημήτρης Μπαμπαλής, και από την πλευρά της αντιδημαρχίας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Ευθυμία Ζιώγα και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Ευανθία Μπουκόρου- Συντονίστρια Παραρτήματος Ρομά και Δήμητρα Παπαστεργίου, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας.
Το ΚΕΠ Υγείας με τη στήριξη των διάφορων κλινικών που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα νοσήματα φιλοδοξεί να εξασφαλίσει εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητα να ενημερώνεται για ομιλίες και σεμινάρια στον χώρο της υγείας.