Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέμειναν από χρήματα και άρχισαν τις κλοπές

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 6 ΕΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ… «ΝΗΣΤΙΚΟΙ» ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 21:19

Είχαν πάει για μπάνιο στον Βόλο και όταν πείνασαν έχοντας ξεμείνει από χρήματα, σκέφθηκαν να κάνουν κάποιες κλοπές, όπως και αυτή στο κυλικείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου συνελήφθησαν μαζί με συνεργό τους, αλλά όχι για το μπαράζ κλοπών

που τους αποδίδει η αστυνομία. Αυτό ισχυρίστηκαν χθες ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, δύο αδέλφια Ρομά από τους Σοφάδες Καρδίτσας, οι οποίοι κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και συμμορία, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών και φυλάκιση άλλων 6 μηνών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στις φυλακές.
Τα δύο νεαρά αδέλφια απολογούμενα χθες αρνήθηκαν το σύνολο των κλοπών για τις οποίες παραπέμφθηκαν, ενώ όπως δήλωσαν, δεν μπόρεσαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους λόγω κορονοϊού, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τα θύματά τους για τις πράξεις τους (κλοπές και απόπειρες κλοπών), που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι στον Βόλο.
Όπως τονίστηκε και χθες, τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν στις 5 τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 2020, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου όπου έχοντας παραβιάσει το εξωτερικό προστατευτικό κιγκλίδωμα του παραθύρου του κυλικείου (σ.σ. στο ισόγειο του Πανεπιστημίου), εισήλθαν σε αυτό, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα του κτιρίου και συνελήφθησαν χωρίς να προλάβουν να κλέψουν κάτι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το προηγούμενο βράδυ στον Βόλο, αφού παραβίασαν την είσοδο μανάβικου, αφαίρεσαν 70 ευρώ μετρητά από την ταμειακή μηχανή. Το ίδιο βράδυ έσπασαν τη βιτρίνα καταστήματος ειδών δώρων και ζωγραφικής, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.
Στο κέντρο του Βόλου, επίσης το ίδιο βράδυ, παραβίασαν την κεντρική είσοδο καταστήματος αθλητικών ειδών, αλλά αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα. Τέλος το ίδιο βράδυ επιχείρησαν να διαρρήξουν περίπτερο, αλλά αποχώρησαν προτού ολοκληρώσουν την πράξη τους.
Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια φέρονται ως εμπλεκόμενοι και στις εξής κλοπές: Τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου 2020, παραβιάζοντας την είσοδο καταστήματος εμπορίας ρούχων, σε εμπορικό κέντρο του Βόλου, έκλεψαν 300 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, αλλά και ρουχισμό συνολικής αξίας περίπου 300 ευρώ.
Από άλλο κατάστημα εμπορίας ρούχων, στο ίδιο εμπορικό κέντρο, έκλεψαν 100 ευρώ από την ταμειακή μηχανή αλλά και επιπλέον 250 ευρώ τα οποία βρίσκονταν σε συρτάρι. Τέλος το ίδιο βράδυ, διέρρηξαν τσιπουράδικο από το οποίο έκλεψαν 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο κατηγορούμενοι με τις απολογίες τους χθες δεν φαίνεται να έπεισαν το δικαστήριο, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή τους και την πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να ανακοινώνει τη συνολική ποινή, κάθειρξης 6 ετών για την πρώτη κατηγορία και φυλάκισης 6 μηνών για τη δεύτερη κατηγορία. Η ποινή δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα τα δύο αδέλφια να οδηγηθούν στη φυλακή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ