Νέα διοίκηση σε κλίμα έντασης

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ -ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 21:39

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας
Τεταμένο ήταν το κλίμα της πρώτης Γενικής Συνέλευσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, που συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες στο «Μαξίμ» του Δήμου Τυρνάβου, καθώς από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ,. δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι του

Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του ΟΔΙΠΠΑΦ και του κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων, αμφισβητώντας τα πεπραγμένα της Οργάνωσης.
Ωστόσο η διαδικασία και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά, όπως και η ψηφοφορία, η οποία ανέδειξε το εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αυτό ουσιαστικά παραμένουν ως έχουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν και στο προσωρινό Δ.Σ., δηλαδή οι I. Βιτάλης (Δωδώνη), Α. Μποτός (Ρούσας), Μ. Σαράντης (Όλυμπος) και Κ. Χατζάκος (Βιομηχανία Μεταποίησης Γάλακτος), Δ. Μόσχος (ΣΕΚ), Μ. Τζιότζιος (ΠΕΚ), Π. Σατολιάς (ΟΔΙΠΠΑΦ), I. Γκουρομπίνος (Ομοσπονδία Θεσσαλών Κτηνοτρόφων) και Ν. Τάχας (Ένωση Μεταποιητών Γάλακτος).
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ Δημήτρης Μόσχος ζήτησε παράταση κατ’ ελάχιστον για έναν μήνα, ώστε να βγουν ξανά τα ποσοστά αντιπροσωπευτικότητας με βάση την παραγωγή και να μη συμμετέχουν στη Γ.Σ. οι εκπρόσωποι των δύο γαλακτοβιομηχανιών που ελέγχθηκαν και ελέγχονται για παραβιάσεις του ΠΟΠ στη φέτα. Από την άλλη η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ζήτησε να συνεχιστεί η Συνέλευση κι όταν προσκομιστούν τα στοιχεία να επικαιροποιηθεί σε νέα συνεδρίαση η σύνθεση της Διεπαγγελματικής. Όσον αφορά τους ελεγχόμενους -για νοθεία- μεταποιητές, τονίστηκε πως «πριν αποφασιστεί οτιδήποτε, θα πρέπει οι υποθέσεις τους να τελεσιδικήσουν στη δικαιοσύνη».
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Στη συνεδρίαση της Διεπαγγελματικής παρέστησαν και οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, Ηπείρου Ηλ. Καχριμάνης και Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης.
Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός κάλεσε μεταποιητές, παραγωγούς και κτηνοτρόφους να συνεργαστούν, για «να υλοποιήσουν τα κοινά σχέδια που συνδέονται με την προστασία της φέτας και την ανάδειξη του προϊόντος στις διεθνείς αγορές. Το ανοιχτό πεδίο που υπάρχει έχει πολλές προκλήσεις. Είναι στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε, να κάνετε τις σωστές επιλογές και να προχωρήσετε δυναμικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass