Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2021 15:15

Εναρξη χρονιάς για το Σ.Ε.Ο.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Οι Οδηγοί του Τοπικού Τμήματος Λάρισας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ξεκινούν μαζί, πρόθυμοι για μια νέα χρονιά γεμάτη χαμόγελα και νέους φίλους!


Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην Εστία (Βελή 8) και ώρα 16:00 και οι υπεύθυνοι δηλώνουν «αποφασισμένοι για ένα ταξίδι γεμάτο νέες περιπέτειες και γνώση! Έτοιμοι για την παρέα του Οδηγισμού: Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Μεγάλοι Οδηγοί!».
Ο Κλάδος Αστεριών απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια ηλικίας 5-7 ετών (Νηπιαγωγείο και Α’ Δημοτικού). Μέσα από βιωματικές δράσεις, τα Αστέρια μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, να γίνονται υπεύθυνα, να κάνουν φίλους, να διασκεδάζουν, να σέβονται τη φύση και να προσφέρουν. Ο Κλάδος Πουλιών δέχεται παιδιά ηλικίας 7-11 ετών. Οι συναντήσεις τους περιλαμβάνουν διαφορετικές κάθε φορά θεματικές ενότητες, οι περισσότερες εκ των οποίων βασίζονται στις ιδέες και στις επιθυμίες των παιδιών.
Ο Κλάδος Οδηγών αποτελείται από παιδιά και εφήβους 11-14 ετών. Οι συναντήσεις τους βασίζονται στην ανακάλυψη του κόσμου και του εαυτού τους στο ταξίδι προς την ανεξαρτησία. Αναπτύσσουν δεξιότητες και ικανότητες για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής και να γίνουν ενεργοί πολίτες. Ο Κλάδος των Μεγάλων Οδηγών απαρτίζεται από εφήβους 14-17 ετών. Οι Μεγάλοι Οδηγοί οργανώνουν τις δράσεις και το πρόγραμμά τους μόνοι τους και μέσα από τη στήριξη ενήλικων εθελοντών. Στόχος της ομάδας είναι η αυτοδιοίκηση, η εξατομικευμένη καλλιέργεια δεξιοτήτων και η προετοιμασία για ηγετικούς ρόλους στην κοινωνία.

 

Μοναδικές εμπειρίες και υγιείς επιστροφές...
ΕΥΧΕΣ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Τεμπών συμπαραστέκεται, σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει και πάντα θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει την κυνηγετική συνείδηση και δημιουργεί τις βάσεις για σωστή και χρηστή διαχείριση της θήρας.
Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, με αφορμή την έναρξη του κυνηγιού λαγού, αγριόχοιρου, μπεκάτσας κ.λπ. και τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
Όπως αναφέρει ο κ. Γ. Μανώλης απευθυνόμενος στους κυνηγούς «θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα να έχετε όλοι καλή συνέχεια της κυνηγετικής περιόδου και αναίμακτα κυνήγια χωρίς ατυχήματα. Να υπενθυμίσουμε σε όλους τους φίλους κυνηγούς να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους με σεβασμό προς το θήραμα και τους συναδέλφους κυνηγούς. Μην ξεχνάτε ότι με τη συμπεριφορά σας αναδεικνύετε και αποδεικνύετε ότι το κυνήγι είναι μια νόμιμη και οικολογικά συμβατή δραστηριότητα, δομημένη πάνω σε κανόνες που η Πολιτεία έχει ορίσει, αλλά και τους άγραφους νόμους για σεβασμό στο θήραμα, στο περιβάλλον και στο ανθρώπινο δυναμικό. Αγαπητοί κυνηγοί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι για να λογίζεσαι κυνηγός δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο, αλλά κυρίως σεβασμό και γνώση για αυτό που αγαπάς. Καλή συνέχεια της κυνηγετικής χρονιάς με μοναδικές εμπειρίες και πάντα υγιείς επιστροφές», τονίζει ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

 

Καθαρίζουν την παραλία της Πλατιάς Αμμου

Ο Εξωραϊστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος του νέου οικισμού Πλατιάς Άμμου Καρίτσας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Αγιάς, αποφάσισε να συμμετάσχει στην ημέρα εθελοντισμού. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του, τους φίλους και όποιον άλλον επιθυμεί να παρευρεθεί στην παράλια της Πλατιάς Άμμου, μεθαύριο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 (18/09/2021) και ώρα 08.30 π.μ. Οι εθελοντές θα καθαρίσουν την παραλία της Πλατιάς Άμμου, καθώς και την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, όπου βρίσκονται τα Βυζαντινά μνημεία 11ου και 12ου αιώνα.

 

Τελετή μνήμης για τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο

Τέτοιες μέρες, διακόσια χρόνια πίσω, ένας ρασοφόρος άφηνε το κεφάλι του στις όχθες του Πηνειού κάτω από την εκκλησία που υπηρέτησε. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1821, ο Μαχμούτ Πασάς ή Δράμαλης έδινε την εντολή να αποκεφαλίσουν με τρία χτυπήματα τον Μητροπολίτη Λαρίσης Πολύκαρπο Δαρδαίο, ως ελάχιστο αντίποινο για τη στάση των Θεσσαλών στο Πήλιο και το Βελεστίνο. Του είχαν προτείνει, σύμφωνα με τον βιογράφο του ιεροδιάκονο Ιγνάτιο, να τον φυγαδεύσουν από το σημείο που τον είχαν φυλακίσει. Δεν δέχτηκε, επειδή το οθωμανικό στρατοκρατικό σύστημα, όπως ίσχυε τότε, θα ξεσπούσε στον λαό της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Πέθανε κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό που υπηρέτησε, για την πόλη που αγάπησε. Το γεγονός αυτό τον ανέδειξε στη συνείδηση των νεότερων γενεών σε εθνομάρτυρα.
Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η Πόλη μου» θα τιμήσουν από κοινού για λογαριασμό της πόλης τα διακόσια χρόνια από το βίαιο μαρτύριό του. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, παραμονές του θανάτου του, αμέσως μετά τον Εσπερινό, θα γίνει σύντομη τελετή στην προτομή του ιεράρχη, στη μικρή πλατεία μπροστά στον Άγιο Αχίλλιο. Η τελετή συμπεριλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, κατάθεση στεφάνου και αποκάλυψη αναμνηστικής επιτοίχιας επιγραφής κοντά στο σημείο που μαρτύρησε. Οι διοργανωτές σάς καλούν να τιμήσουμε με την παρουσία μας και τις προσευχές μας τη μνήμη του σεπτού ιεράρχη.

 

Αιμοδοσία Δικαστικών Υπαλλήλων

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας διοργανώνει την πρώτη του ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 13.00. Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «καλούμε τους υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, Δικαστικούς-Εισαγγελικούς Λειτουργούς και Δικηγόρους να συμμετάσχουν, ώστε με αυτή την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά τους, να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας». Διευκρινίζεται πως όσοι προσέλθουν καλούνται να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ.

 

Πανηγυρίζει ο ναός της Του Θεού Σοφίας

Πανηγυρίζει ο ναός της Του Θεού Σοφίας Λάρισας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σήμερα Πέμπτη και ώρα 19:00, μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και αρτοκλασία χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου.
Αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00- 10:00 π.μ., Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβ. μητροπολίτου Λαρίσης και Τιρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου. Το απόγευμα στις 19:00 εόρτιος Εσπερινός και παράκληση αγίας μεγαλομάρτυρας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

 

Σύσκεψη φορέων για εμπλοκή της Ελλάδας στη Σ. Αραβία

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ευρεία σύσκεψη φορέων (Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, Φοιτητικούς Συλλόγους, φορείς επαγγελματιών, Συλλόγους Γυναικών, Γονέων κ.ά.) οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος της ΕΕΔΥΕ, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με σκοπό να συζητηθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για την αποστολή συστοιχίας πυραύλων «Πάτριοτ», καθώς και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία.
Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, καταδικάζει αυτήν την απόφαση και σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα έως τον Περσικό Κόλπο και παραπέρα, με θανάσιμους κινδύνους για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, σε όλη την υδρόγειο. Φανερώνει τις ακόμα μεγαλύτερες και επιθετικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης.
Η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδίου «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept), ενισχύοντας την αντιαεροπορική – αντιπυραυλική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας κατά του Ιράν και άλλων χωρών του Περσικού Κόλπου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς».

 

Δωρεάν rapid test στους Δήμους

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

«Δωρεάν και συχνό προληπτικό έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού, για όλους τους εργαζόμενους και μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς» ζητά από τους Δήμους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με τον εξαναγκασμό ο προληπτικός έλεγχος των rapid test να γίνεται σε ιδιωτικά κέντρα, η κυβέρνηση εμβαθύνει περισσότερο την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Έχει αποδειχθεί και στην πράξη ότι η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής που εφαρμόζει, έχει αναγάγει την «ατομική ευθύνη» ως το μοναδικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ενώ συνεχίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό διαχωρίζοντας και στοχοποιώντας τους εργαζόμενους που δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, δείχνοντάς τους με το δάκτυλο ως τους φταίχτες για τη μετάδοση της πανδημίας, παράλληλα τους υποχρεώνει με την απειλή του πρόστιμου των 300 ευρώ αν δεν δηλώσουν το τεστ, να «συνδράμουν» στην κερδοφορία των ιδιωτικών κέντρων πληρώνοντας 10 ευρώ για το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό rapid test, 60 ευρώ για το μοριακό».

 

Εναρξη Σχολείου Αστρονομίας

ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Κοιν.Σ.Επ. «Έναστρον» Λάρισας και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σχολείο Αστρονομίας.
Επίσης, για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθούν, αποκλειστικά διαδικτυακά, τα μαθήματα του AstroCoding (προγραμματισμός σε γλώσσα python για εφαρμογές αστρονομίας και αστροφυσικής).
Περισσότερες πληροφορίες και για τα δύο προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.enastron.org.
Έναρξη μαθημάτων το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Εγγραφές με μήνυμα στο: info@enastron.org.

 

Σχολικά είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σχολικά είδη προσέφερε το «Restart your body» (ρεφλεξολογία, εναλλακτική θεραπεία, μασάζ, miha bodytec) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.
Τα σχολικά είδη προσέφερε ο ιδιοκτήτης κ. Θεόφιλος Ραχωβίτης αναγνωρίζοντας το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να δοθούν στα παιδιά των δικαιούχων της Δομής τονίζοντας ότι θα είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την προσφορά.
Η συγκέντρωση σχολικών ειδών συνεχίζεται καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε κανένας μαθητής να μη μένει χωρίς τα απαραίτητα.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2410-255.876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass