Ιερός... εμβολιασμός στη Λάρισα!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ -ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ -ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ, ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Φ. ΣΕΡΕΤΗ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2021 20:51

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό Λαρισαίων πιστών έξω από τις εκκλησίες άναψε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου ανακοίνωσε χθες την υλοποίηση ειδικού

προγράμματος εμβολιασμού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια αύξησης του ποσοστού των εμβολιασμένων και συνεπώς εξασφάλισης της ανοσίας στη χώρα.
Σε μια εξόχως συμβολική κίνηση ο κ. Ιερώνυμος παρουσίασε χθες το μεσημέρι την πρωτοβουλία της Μητρόπολης και απηύθυνε έκκληση στους Λαρισαίους να ανταποκριθούν και να εμβολιαστούν, δεδομένου ότι το εμβόλιο είναι «το μόνο όπλο που διαθέτουμε για την προστασία από τον κορονοϊό», φροντίζοντας πάντως να διευκρινίσει τη θέση της Εκκλησίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη βάση της αρχής σεβασμού της ανθρώπινης ελευθερίας.
Παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ως εκπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος έξω από τους ιερούς ναούς, ο κ. Ιερώνυμος στη σύντομη παρουσίαση δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις της πανδημίας και επισήμανε την ανάγκη αύξησης του ποσοστού των εμβολιασμένων με το εμβόλιο.
«Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε για την προστασία του πληθυσμού και οι παρενέργειές του δεν είναι και τραγικές...» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν να το πράξουν, για να προσθέσει, απαντώντας και σε σχετικά ερωτήματα, ότι ο εμβολιασμός δεν είναι θεολογικό ζήτημα, αλλά υγειονομικό μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την οποία στηρίζει η Εκκλησία.
Μιλώντας μάλιστα για την ανάγκη επίσπευσης του εμβολιασμού αποκάλυψε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον χώρο των ιερέων βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της χώρας και κινείται στο 60% περίπου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους 18 ιερείς της Μητρόπολης που νόσησαν, ένας εκ των οποίων σε βαριά κατάσταση στην εντατική, για να προσθέσει ότι «ήταν ευτύχημα που δεν υπήρξε κανένας θάνατος…».
Στο πλαίσιο αυτό ο Μητροπολίτης Λάρισας ανακοίνωσε τη συμφωνία με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υλοποίηση προγράμματος εμβολιασμού από την Κινητή Μονάδα που χρησιμοποιήθηκε για το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της Περιφέρειας.
Η Κινητή Μονάδα, που έχει μετατραπεί σε Κινητό Εμβολιαστικό Κέντρο θα βρίσκεται από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου έξω από ενορίες της Λάρισας και κυρίως των γύρω περιοχών για τον εμβολιασμό των πιστών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα μπορεί να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer κάθε ανεμβολίαστος πολίτης, αφού προηγουμένως συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα, όπως ακριβώς συνέβη με τους εμβολιασμούς στις ορεινές περιοχές. Κάθε ενορία θα παρέχει πλήρη υποστήριξη στη μονάδα, από ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και χώρους αναμονής για τον χρόνο πριν και μετά τον εμβολιασμό, ενώ η Κινητή Μονάδα θα συνοδεύεται και από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος στη διάρκεια της 1ης Ιερατικής Σύναξης έδωσε οδηγίες στους ιερείς για το πρόγραμμα και συνέστησε να συνδράμουν στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης με την ελπίδα όπως είπε «να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να βγούμε έξω από τα σπίτια μας...».
Την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λάρισας εξήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λάρισα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών υποστηρίζοντας ότι όλοι οι δείκτες της πανδημίας βελτιώνονται όσο αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών. Ανάλογο υπήρξε και το μήνυμα του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, που κάλεσε τους Λαρισαίους να εμπιστευθούν την επιστήμη, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος, προέτρεψε τους αναποφάσιστους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν, υπενθυμίζοντας ότι το 99% όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι.
* Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τις αυτοδιοικητικές και υγειονομικές αρχές, επισκέφθηκε την Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα, που είχε σταθμεύσει στην πλατεία του Αλόγου κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο και συζήτησαν λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass