Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2021 15:36

*Συγκέντρωση ενάντια στις βάσεις την Τετάρτη
Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και οι Φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τους αυτοαπασχολούμενους σε συγκέντρωση

διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία στην πλατεία Ταχυδρομείου την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ. Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές «για να καταδικάσουμε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις που ενισχύει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία προβλέπει -μεταξύ άλλων- την εγκατάσταση νέων βάσεων στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, τη Σκύρο, την Καβάλα, την Ξάνθη».

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια του Ε.Ε.Σ. Λάρισας
Με το σύνθημα «η γνώση σώζει» o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας ξεκίνησε τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για πολίτες, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι να διαχειριστούν ατομικές καταστάσεις ανάγκης που τυχόν θα τους προκύψουν. Τα προγράμματα γίνονται στα γραφεία του ΕΕΣ Λάρισας Μ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος). Πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορούν να τα παρακολουθήσουν μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες. Έχουν 16ωρη διάρκεια. Περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Γίνεται αναφορά σε όλους τους τύπους ατυχημάτων συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών.

Εναρξη Σχολείου Αστρονομίας
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Κοιν.Σ.Επ. «Έναστρον» Λάρισας και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σχολείο Αστρονομίας. Επίσης, για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθούν, αποκλειστικά διαδικτυακά, τα μαθήματα του AstroCoding (προγραμματισμός σε γλώσσα python για εφαρμογές αστρονομίας και αστροφυσικής). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.enastron.org. Έναρξη μαθημάτων το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Εγγραφές με μήνυμα στο info@enastron.org.

*Μνημόσυνο ευεργέτιδος της Μητρόπολης
Το ετήσιο μνημόσυνο της αειμνήστου Ιωάννας Βλάχου-Παντελίδου, μεγάλης ευεργέτιδος και δωρήτριας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, θα τελεστεί σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρμενίου, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Το μνημόσυνο θα τελεσθεί με τη μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Φροντίδος Ηλικιωμένων «Παναγία Αρμενιώτισσα», το οποίο η μακαριστή ανήγειρε με δικές της δαπάνες.

*Διανομή τροφίμων στον Τύρναβο
Δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ ενταγμένους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη υλικής βοήθειας θα γίνει αύριο και μεθαύριο στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο). Συγκεκριμένα για τους δικαιούχους που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως Λ: Δευτέρα από 8:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι. Για τους δικαιούχους που το επώνυμό τους αρχίζει από Μ έως Ω: την Τρίτη από 8:00 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι.

*Αιμοδοσία Δικαστικών Υπαλλήλων
Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας διοργανώνει την πρώτη του ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, αύριο Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 13.00. Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «καλούμε τους υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, Δικαστικούς-Εισαγγελικούς Λειτουργούς και Δικηγόρους να συμμετάσχουν, ώστε με αυτήν την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά τους, να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας». Διευκρινίζεται πως όσοι προσέλθουν καλούνται να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ.

*Σήμερα η βόλτα με ποδήλατα στην Αγιά
Με παιδική ποδηλατοβόλτα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο Δήμος Αγιάς. Στη β βόλτα που θα ξεκινήσει σήμερα Κυριακή στις 10 το πρωί από την Κεντρική πλατεία της Αγιάς, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά έως 14 ετών, γονείς - συνοδοί. Δηλώσεις στη γραμματεία πριν την έναρξη. Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2021 σχετίζεται με τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.
Το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Αγιάς είναι: «Ας κινητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες προκειμένου ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία και τις συνήθειές μας ως προς τις μετακινήσεις μας». Θεωρείται αυτονόητο πως θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται.

*Εκδηλώσεις κινητικότητας σε Πυργετό και Γόννους
Με χορευτικά και θεατρικά δρώμενα συνεχίζονται στον Δήμο Τεμπών οι εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Ειδικότερα σήμερα στον Πυργετό στις 11:00 θα διεξαχθεί θεατρικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον με την κα Φ. Βασιλείου του ΚΔΑΠ DreamKids στην Κεντρική πλατεία Πυργετού. Στους Γόννους στις 17:00 χορευτικό δρώμενο με την κα Ε. Ροδιτάκη του ΚΔΑΠ The kid’s dream, στην Κεντρική πλατεία των Γόννων.
Στη συνέχεια στις 6.30 χορός για το περιβάλλον κάτω από τον Όλυμπο. Zumba με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυχωρίου και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Zumba Instructor Νατάσα Αλεξάνδρου.

*Δύο Λειτουργίες στον Άγιο Νικόλαο
Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ανακοινώνεται ότι κάθε Κυριακή θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες, με σκοπό τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πιστών και την εξυπηρέτηση των λατρευτικών τους αναγκών, σύμφωνα με το πρόγραμμα: 07.00 έως 09.30 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 10.00 έως 11.00 – Δεύτερη Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass