Νέοι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Κ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:02

Του Γ. Ρούστα

Αλλαγές στη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου προέκυψαν χθες, με την ανακοίνωση του δημάρχου

Γ. Κόκουρα των νέων αντιδημάρχων, αλλά και την εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη «ΣυνΠολιτεία» του δημοτικού συμβούλου Κ. Χρυσοβέργη.
Τα παραπάνω γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους. Καταρχάς ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Ανδρέας Γιαννόπουλος παραιτήθηκε δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, επισπεύδοντας τις εξελίξεις. Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρυσοβέργη, ο οποίος ουσιαστικά προσχωρεί στη Δημοτική Αρχή, καταλαμβάνοντας θέση αντιδημάρχου, ήρθε μία μέρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του δημάρχου. Ο κ. Γιαννόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του γιατρού Ανδρέα Ξηρομερίσιου και ο κ. Χρυσοβέργης τη θέση του Γ. Γκάτσου. Αντιθέτως στις θέσεις τους παραμένουν οι αντιδήμαρχοι Μανδηλάς, και Κατσαρός.
Η θητεία των νέων αντιδημάρχων είναι μονοετής, ήτοι από χθες 20-09-2021 μέχρι τη 19-9-2022, ενώ οι αρμοδιότητες έχουν ως εξής:
-Μανδηλάς Λάσκαρης, οικονομική διοίκηση,
-Κατσαρός Χριστόφορος πρόνοια, κοινωνική πολιτική, προαγωγή και προστασία της Δημόσιας Υγείας,
-Γιαννόπουλος Ανδρέας, πρωτογενής τομέας,
-Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος προστασία και αναβάθμιση του τοπικού φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, εποπτεία της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των Δημοτικών Αμαξοστασίων, καθαριότητα.
Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Κατσαρός, ο οποίος αναπληρώνει τον δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο κ. Γιαννόπουλο Ανδρέα.

ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΚΟΥΤΣΙΟΥ
Με 8 ψήφους υπέρ εκλέχτηκε στην Κυριακάτικη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο προερχόμενος από την παράταξη της πλειοψηφίας, πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σακούτσιος.
Υπέρ της υποψηφιότητας Σακούτσιου, που ήταν η μοναδική ψήφισαν οι 5 σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Γ. Κόκουρα, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Ξηρομερίσιος και 2 σύμβουλοι της ΣυνΠολιτείας. Παρών ψήφισαν οι σύμβουλοι της «Πόλης που θέλουμε» (Σ. Αμάρι), και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάμμος, ενώ αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τις σχετικές διατάξεις του νόμου για την αυτοδιοίκηση (“Κλεισθένης”). Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών (Στ. Ροντούλης).

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Κ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ
Την ανεξαρτητοποίησή του, από την παράταξη ΣυνΠολιτεία ανακοίνωσε με επιστολή του ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χρυσοβέργης, με την οποία εξηγεί την απόφασή του, η οποία στηρίζεται σε δύο βασικούς λόγους: Αρχικά η παραίτηση του Παναγιώτη Σαρχώση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της ΣυνΠολιτείας και επειδή «θέλει να προσφέρει μέσω της δουλειάς και της κριτικής και όχι με αντιπολίτευση, που πλέον δε τον εκφράζει».
Αναλυτικότερα ο κ. Χρυσοβέργης αναφέρει στην επιστολή: Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010 (όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν. 4555/2018), δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «ΣυνΠολιτεία»
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, είναι ακριβώς οι ίδιοι με εκείνους που με ώθησαν να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Εκλογές του 2019 αλλά και του 2014. Αγαπώ τον τόπο μου και αγωνιώ για το μέλλον του. Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και επιθυμώ να συμβάλω στην επίλυσή τους. Τα προβλήματα λύνονται με δουλειά και δράση.
Η συμμετοχή μου στον Δήμο Τυρνάβου, είτε από τη θέση της Δημοτικής Αρχής είτε από τη θέση της μειοψηφίας, με δίδαξε ότι μόνο με συναίνεση και συνεργασία μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα στη δύσκολη εποχή που ζούμε, ότι μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την ενότητα και την ηρεμία στην κοινωνία μας.
Πιστεύω πως οφείλουμε άπαντες να συνεργαζόμαστε και να ενισχύουμε τις προσπάθειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, κάθε φορά που αυτές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα, οφείλουμε μέσα από διάλογο να αναδεικνύουμε τις πιθανές αστοχίες της. Έτσι γινόμαστε χρήσιμοι για τους δημότες μας και έτσι δικαιώνουμε την επιλογή όσων μας τίμησαν με την ψήφο τους. Προσωπικά θέλω να εργαστώ για τον Δήμο Τυρνάβου που αγαπώ και να προσφέρω σ’ αυτόν ό,τι μπορώ, μέσω της δουλειάς και της κριτικής μου και όχι με αντιπολίτευση, που πλέον δε με εκφράζει. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, φροντίζοντας να ακούγεται μέσω της προσπάθειάς μου η φωνή κάθε δημότη του Δήμου Τυρνάβου.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της παράταξης με την οποία εκλέχτηκα δύο φορές δημοτικός σύμβουλος το 2014 και το 2019 κ. Παναγιώτη Σαρχώση (άλλα και όλους τους πρώην συνεργάτες μου εκεί), για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, άλλα και για την άψογη συνεργασία που είχαμε στα περίπου 6,5 χρόνια που συνεργαστήκαμε, μέχρι και την αποχώρησή του από τα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Τυρνάβου, που υπηρέτησε για περίπου 24 χρόνια με μεγάλη προσφορά, αφοσίωση, δουλειά και πολλή αγάπη, να τονίσω ότι ένας από τους λόγους εκτός όλων των παραπάνω που με οδηγούν να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη είναι και η αποχώρησή του από αυτή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass