Κρατείται ο 25χρονος για τις κλοπές από ταξί

ΕΛΑΒΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:03

Προθεσμία μέχρι αύριο Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί έλαβε χθες από την Ανακρίτρια,

ο 25χρονος Αλβανός υπήκοος που συνελήφθη στα Ταμπάκικα ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει Ι.Χ.
Ο 25χρονος, σύμφωνα και με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, θεωρείται μέλος σπείρας που έσπαγαν τα τζάμια από Ι.Χ. και κυρίως από ταξί προκειμένου να κλέψουν τις εισπράξεις της ημέρας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι δράστες, το τελευταίο 48ωρο, διέρρηξαν συνολικά 10 αυτοκίνητα σε Λάρισα και Πτολεμαΐδα, ενώ ερευνάται τυχόν δράση τους και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Όπως είναι γνωστό, ο 25χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Λάρισας στις 2.30 προχθές τα ξημερώματα, ενώ επιχειρούσε να διαρρήξει αυτοκίνητο στη συνοικία των Αμπελοκήπων, με δύο ή τρεις ακόμα δράστες να εγκαταλείπουν τον συνεργό τους και να διαφεύγουν της σύλληψης.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι οι δράστες, προχθές βράδυ, σπάζοντας τα φινιστρίνια διέρρηξαν διαδοχικά άλλα πέντε αυτοκίνητα στη Λάρισα, εκ των οποίων δύο ταξί και τρία ΙΧ στις οδούς, Μανδηλαρά, Ηρ. Πολυτεχνείου και Μπασδέκη, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαν διαρρήξει άλλα 4 ταξί στην Πτολεμαΐδα.
Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «ο συλληφθείς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 κατσαβίδι, 1 φακός, 1 λειτουργικός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες του Κέντρου Διαβιβάσεων «100» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, το χρηματικό ποσό των 23,5 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.
Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, οργανώθηκαν μεταξύ τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, ενεργώντας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν για τη διάρρηξη των οχημάτων, οι δράστες είτε έθραυαν τα τζάμια τους είτε τραβούσαν τις πόρτες, παραβιάζοντάς τες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, κατά τις πρώτες πρωινές στις 19-09-2021 στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και σε συνοικία περιμετρικά αυτού, ο συλληφθείς, από κοινού με 2 άγνωστους συνεργούς του, διέπραξαν -6- περιπτώσεις κλοπών, 2 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα, από 3 Δημόσιας Χρήσης (ταξί) και 3 Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά 1 ζευγάρι γυαλιών ηλίου, 1 κινητό τηλέφωνο και μία κερματοθήκη που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές, ο συλληφθείς μετέβη με το προαναφερόμενο όχημα στην Πτολεμαΐδα, όπου με 3 άγνωστους συνεργούς του διέπραξαν ακόμα 4 περιπτώσεις κλοπών από ταξί, θραύοντας τα τζάμια τους, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και διάφορα αντικείμενα.
Το ανωτέρω όχημα που οδηγούσε ο δράστης κατασχέθηκε. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.
Ο 25χρονος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας από την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αλλά και για χρήση ραδιοσυχνοτήτων χωρίς άδεια. Παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.      

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass