Χέρι - χέρι για ασφαλή πόλη

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΟΔΗΓΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Χ. ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:04

Δήμος Λαρισαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχωρούν χέρι-χέρι για την επιτυχία

του εγχειρήματος αποσυμφόρησης της Λάρισας, με στόχο την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στο ευρύτερο κέντρο της.
Αυτό το μήνυμα έδωσαν χθες από κοινού, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε χαιρετισμούς τους, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αναμορφωμένη οδού Ιουστινιανού, στο πλαίσιο δράσεων που γίνονται στην πόλη για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».
«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Καλογιάννης και ειδικά με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, που αναπτύσσεται για την υλοποίηση των στόχων της βιώσιμης κινητικότητας και των έργων ΣΒΑΚ, που χρηματοδοτούνται μέσω προγραμμάτων ΠΕΠ (Περιφέρειας Θεσσαλίας) ευχαριστώντας τον και δημόσια. Για τα έργα ΣΒΑΚ σημείωσε: «Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου και να αποδώσουμε περισσότερο δημόσιο χώρο στους πεζούς και στα φιλικά μέσα μετακίνησης, όπως στο ποδήλατο. Έχουμε πάρει απόφαση να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της πόλης και αυτό που εισπράττω αυτές τις μέρες, είναι ένα θετικό κλίμα προς αυτό...
Είμαστε εδώ για να αφουγκραστούμε, να βελτιώσουμε, να διορθώσουμε, αλλά η απόφαση δεν θα αλλάξει για ριζική αναμόρφωση του κέντρου».
Αντίστοιχα σε χαιρετισμό του και ο Κ. Αγοραστός, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λαρισαίων για τη συνεργασία, εκφράζοντας τη στήριξή του στα έργα που δημιουργούν «για μια σύγχρονη και ασφαλή πόλη». Τόνισε δε, ότι «για τη βιώσιμη κινητικότητα και την αποσυμφόρηση της πόλης, η Περιφέρεια δημιουργεί αυτές τις υποδομές που θα βοηθήσουν το εγχείρημα, όπως τη διαμόρφωση και την ανακατασκευή των περιφερειακών δρόμων για να αναπνεύσει η πόλη». Σε μια συμβολική κίνησή τους, με μήνυμα σύμπλευσης σε κοινούς στόχους, για μια πόλη φιλική προς τους πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση, ο κ. Απ. Καλογιάννης και ο κ. Κ. Αγοραστός συμμετείχαν μαζί με μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη φύτευση ανθόφυτων στην ανακατασκευασμένη οδό Ιουστινιανού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην οδό Ιουστινιανού, μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως εμφάνιση της μπάντας κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θεατρικές και αθλητικές εμφανίσεις από γυμναστές και ομάδα κλόουν.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος τους Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασ. Πινακάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Δεληγιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Ντίνος Διαμάντος, Γ. Ζαούτσος, Αθαν. Αδαμόπουλος και Ρίτα Απρίλη, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, ο σύμβουλος του δημάρχου Περ. Καμάρης κ.ά. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παρέδωσαν ευχαριστήρια επιστολή στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του σχολείου τους μετά από τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό του Μαρτίου.
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass