Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ»

ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 21:25

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
του Γιάννη Μουκίδη
Νέα εθελοντική αιμοδοτική προσπάθεια από την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στην Ελασσόνα.


Κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία (…έξω από την αίθουσα, όπου στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η.) για την απαραίτητη αιμοληψία από παλαιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες.
Όπως είναι γνωστό, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελασσόνας, δημιούργησαν την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» και με σχετική ανακοίνωση προσκαλούν τους εθελοντές αιμοδότες και αυτούς που επιθυμούν να γίνουν, στην εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής. Στις προηγούμενες 20 εθελοντικές αιμοδοσίες της όλης αιμοδοτικής προσπάθειας «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.250 μονάδες αίματος που έχουν διατεθεί ή και …είναι προς διάθεση προς όλους τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση με οδηγίες για την αιμοδοσία της Παρασκευής:
«Εξαιτίας του «Covid-19» θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο συμπεριφοράς μας στην αιμοδοσία μας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
1) Όσοι αιμοδότες έχουν και ήπια συμπτώματα γρίπης, να μην προσέλθουν στον χώρο της αιμοδοσίας.
2) Όσοι αιμοδοτήσουν θα πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας 1,5-2 μέτρων από τους συνανθρώπους μας.
3) Φοράμε προληπτικά μάσκα και τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής πριν έρθουμε στον χώρο (πλύσιμο χεριών με σαπούνι, αντισηπτικό).
4) Ο χώρος διεξαγωγής της αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία, έξω από την αίθουσα του ΚΑΠΗ, όπου θα υπάρχουν καρέκλες, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός.
Υ.Γ. Οι ανάγκες σε αίμα αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι αυξημένες για αυτό θέλουμε τη βοήθεια όλων σας!»
Και στην ανακοίνωση της Τράπεζας Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» υπενθυμίζεται:
«Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος άνω των 18 ετών και μέχρι τα 65. Ένας άνδρας μπορεί να δίνει αίμα κάθε 3 μήνες και μια γυναίκα κάθε 4 μήνες. Η διαδικασία διαρκεί γύρω στα 10΄. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν δώσει αίμα γιατί ποτέ δεν τους ζητήθηκε! Μη διστάζετε να δώσετε αίμα γιατί: Οι ανάγκες στα Νοσοκομεία αυξάνονται κάθε χρόνο (τροχαία, ατυχήματα, καρκίνοι, χειρουργεία, κ.λ.π.) / Τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία γεννήθηκαν με την ανάγκη να μεταγγίζονται για να ζήσουν. Χρειάζονται 2 μονάδες (φιάλες) κάθε 15 μέρες. / Τα 450 ml αίματος που δίνετε σε κάθε αιμοληψία μπορούν να σώσουν έως και 3 ζωές / Το ένα τρίτο από εμάς στατιστικά θα χρειαστεί αίμα σε κάποια περίοδο της ζωής μας / Το βασικότερο: Δεν υπάρχει υποκατάστατο του αίματος!!!
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης αλλά και ανανέωσης του αιμοδοτικού πληθυσμού του συλλόγου μας θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να γίνετε ένας από τους νέους εθελοντές αιμοδότες του τόπου μας.
Η Αιμοδοσία αποτελεί για πολλούς μια έννοια παρεξηγημένη και γι’ αυτό προκαλεί προκατάληψη, φόβο, αποφυγή. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μια διαδικασία απλή, γρήγορη και προπάντων ασφαλή αφού όλα τα υλικά και οι συσκευές είναι αποστειρωμένες και μίας χρήσης».
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» αρμόδιοι είναι οι Επισκέπτες Υγείας του Κέντρου Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – υπεύθυνοι της Τράπεζας Αίματος κ. Νίκος Κυριζόπουλος (τηλ. 6948-466.964) και κ. Καλλιόπη Φώλλα (τηλ. 6972- 264.493).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass