Με 3 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται 933 επιχειρήσεις των Φαρσάλων

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ 55% ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙΣΑΣ ΖΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ» - ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΝ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 16:08

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περίπου 1000 είναι οι πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που θα επιχορηγηθούν με ποσό που ανέρχεται στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» που έπληξαν πριν από έναν χρόνο τον Δήμο Φαρσάλων.


Στο παρελθόν η επιχορήγηση ανερχόταν στο 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς, ποσοστό που αυξήθηκε στο 55%, προκειμένου να υποστηριχθούν ουσιαστικά οι πληγέντες. Καλύπτονται δε και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες μέχρι πρότινος δεν επιχορηγούνταν για ζημιές που δεν εντάσσονταν στο πλαίσιο των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στον Δήμο Φαρσάλων, 258 πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις (εκ των οποίων οι 183 είναι αγροτικές εκμεταλλεύσεις) έχουν ήδη λάβει προκαταβολή έναντι αποζημίωσης, συνολικού ποσού 280.485 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε συνολική εκτιμηθείσα ζημιά 1.402.425 ευρώ. Συνολικά, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 933 (844 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και 89 επιχειρήσεις) και ο προϋπολογισμός για την επιχορήγησή τους ανέρχεται σε 2.996.705 ευρώ, έναντι συνολικής εκτιμηθείσας ζημιάς 5.989.787 ευρώ.
Με αφορμή τη δημοσίευση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μία σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών, αν αναλογιστούμε ότι με το προηγούμενο καθεστώς χρειάζονταν δύο, τρία ή και παραπάνω χρόνια για να πληρωθούν οι πληγέντες, ενώ παράλληλα χορηγήθηκε προκαταβολή έναντι επιχορήγησης (ίση με το 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς), για να φτάσουν ακόμα ταχύτερα κονδύλια στους επιχειρηματίες και τους αγρότες που τα είχαν ανάγκη για να ορθοποδήσουν».
Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν οι σχετικές πληρωμές προς του δικαιούχους, ενώ στόχος είναι εντός των επόμενων εβδομάδων σημαντικό μέρος των δικαιούχων να έχει λάβει το 55% της εκτιμηθείσας ζημίας. Μετά την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών, οι πληγείσες επιχειρήσεις - όπου προβλέπεται- θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass