«Το σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει»

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 16:04

Συλλαλητήριο στην πλατεία Ταχυδρομείου πραγματοποιήσαν χθες μαθητές και μαθήτριες,

διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για τα ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας τους, την ελάχιστη βάση εισαγωγής για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, τα πολυπληθή τμήματα, την ελλιπή καθαριότητα στα σχολεία, την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στις περιπτώσεις καταλήψεων.
Με πανό στα χέρια και συνθήματα όπως «Διεκδικούμε ό,τι δεν μας χαρίζεται. Θέλουμε ένα σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει», μαθητές και μαθήτριες πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας σε ανακοίνωσή της αναφέρει «Γυρίσαμε στις τάξεις μας και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα σχολεία μας άνοιξαν έτσι ακριβώς όπως τα αφήσαμε, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία μας και με την μπάλα να ρίχνεται ξανά σε μας με την ατομική ευθύνη.  Εδώ και ενάμιση χρόνο η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει το παραμικρό μέτρο για να προστατευτούμε, κατάφερε όμως να βρει χρόνο για να περάσει 4 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι, κάνοντας το σχολείο μας ακόμα πιο εξοντωτικό! Τα 40.000 παιδιά που αποκλείστηκαν απ’ τις σχολές της αρεσκείας τους λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, η αύξηση των μαθημάτων στις εξετάσεις του Γυμνασίου, είναι μόνο κάποια από αυτά που μας γεμίζουν οργή. Εξίσου μεγάλη οργή μας γεμίζει και η στάση της Κυβέρνησης σε σημαντικά θέματα, όπως ο εμβολιασμός, που προωθεί τον διαχωρισμό των μαθητών/-τριών θέλοντας να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν την ώρα που δεν έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την ενημέρωσή μας σχετικά με το εμβόλιο. Έχει μάλιστα και το θράσος να μας διαχωρίζει σύμφωνα με το μορφωτικό μας επίπεδο, λέγοντας πως θα έχουμε και διαφορετικά βιβλία ο καθένας. Σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν είναι και το σχολείο για όλους, σύμφωνα πάντα με το πώς το διαμορφώνετε, καθώς σιγά-σιγά βλέπουμε τα σχολεία μας να μετατρέπονται σε Πρότυπα και Πειραματικά. Σχολεία που στηρίζονται από χορηγούς, για τους λίγους και όχι τους πολλούς! Μας απειλείτε κιόλας λέγοντάς μας πως αν τολμήσουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, θα μας βάλετε διαδικτυακές απουσίες απ’ το Webex, μια πλατφόρμα που υπάρχει, δήθεν, για να μας βοηθάει, τη μετατρέπεται σε κατασταλτικό μέσο μόνο και μόνο για να μας κλείσετε τα στόματα.
Όπως αποδείξαμε και την περασμένη χρονιά, τα στόματά μας και κάτω από τη μάσκα έχουν φωνή. Δεν μπορέσατε να μας φιμώσετε και να μας φοβίσετε ούτε με εισαγγελείς, ούτε με τη λάσπη των καναλιών σας, ούτε με το ΦΕΚ που δίνει το ελεύθερο να παρέμβει η αστυνομία στα σχολεία μας αν υπάρξει μια παραβατική σύμφωνα με εσάς ενέργεια. Επιλέγουμε τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος! Παλεύουμε για ένα σχολείο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει. Αυτό το σχολείο δεν δείχνετε την πρόθεση να μας το χαρίσετε, οπότε το διεκδικούμε μέσα απ’ τον αγώνα μας!».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass