Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 15:01

Στα 99 χθες τα νέα κρούσματα στη Λάρισα
1.853 ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΟΙ 298 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 333 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ

Με το ψυχολογικό όριο των 100 κρουσμάτων, το οποίο βέβαια το τελευταίο διάστημα το έχει ξεπεράσει κάποιες φορές,

συνεχίζει να φλερτάρει ο ν. Λάρισας, επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιδημιολόγων για την περιοχή μας. Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες έφτασαν τα 99 στη Λάρισα, ενώ συνολικά στη Θεσσαλία τα 174 (Καρδίτσα 14, Μαγνησία 36 και Τρίκαλα 25). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκε χθες σε όλη τη χώρα ανέρχεται στα 1.853. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.519 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι είναι 16, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (89.49%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 35 (10.51%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ 10 ΣΤΑ RAPID TESTS
Στο μεταξύ, χθες στη μαζική δειγματοληψία ανίχνευσης της νόσου με rapid test στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, σε 670 δείγματα καταγράφηκαν 10 θετικά κρούσματα, τα οποία αφορούσαν 6 γυναίκες και 4 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος στην Κεντρική πλατεία Λάρισας από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

 

Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων

Πανθεσσαλική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων Θεσσαλίας που ανήκουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) με την παρουσία εκπροσώπων των Ομοσπονδιών από την Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με θέμα: Προγραμματισμός δράσης των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και οργάνωση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου που θα γίνει στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στις 11:30 π.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Σύσκεψη για «Ιανό» παρουσία Χρ. Τριαντόπουλου
Σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων με θέμα τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή και ώρα 4:00 μ.μ. στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους 27 και Θεοφράστου, Λάρισα), παρουσία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ έκλεβε Ι.Χ.
Ένας 39χρονος Λαρισαίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, για απόπειρα κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «ο δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει το ραδιόφωνο/ ραδιο-cd από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο» 60χρονου Λαρισαίου «ωστόσο έγινε αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε». Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με τρίμματα βουπρενορφίνης, βάρους 2,5 γραμμαρίων και 5 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.


Τιμώνται σήμερα εκτελεσθέντες στο Ελευθέριο
Ο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου διοργανώνουν σήμερα εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου.


ΑντιΝΑΤΟική συγκέντρωση την Τετάρτη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας και με αίτημα να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας, διοργανώνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 7 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας (με προσυγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στο ΕΚΝΛ).

 

 Μισθώνεται κυλικείο Δημοτικού

Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας προκήρυξε η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαρισαίων. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του Διευθυντή του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στις 25 Οκτωβρίου στις 12:00 στη διεύθυνση Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς. Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο του 33ου Δημοτικού (τηλ. 2410-236.704) απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού.


Απογευματινή ζώνη στον 5ο Παιδικό

Από αύριο θα ξεκινήσει η λειτουργία της απογευματινής ζώνης στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Ρούσβελτ 46, τηλ. επικ. 2410-623.082). Το ωράριο λειτουργίας είναι 4:45 μ.μ. έως 9:15 μ.μ. και κατά τη διάρκεια παραμονής τους τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας με στόχο την ολόπλευρη σφαιρική νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξή τους».


Λαμπαδηδρομία αιμοδοσίας σήμερα στον Αμπελώνα

Τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου την 94η Εθελοντική Αιμοδοσία του για το φθινόπωρο σήμερα, από τις 8:30 π.μ. έως τη 1:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Επίσης σήμερα στις 11 το πρωί ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη φλόγα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωής, τη φλόγα της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 

 Εως αύριο οι αιτήσεις για πρόσληψη 4.800 ανέργων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για αιτήσεις επιχειρήσεων στον Β’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με συνολικά 4.800 θέσεις για άνεργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Ελλάδας, Ηπείρου και Κ. Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους και άνεργους 50 ετών και άνω. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής: 473 ευρώ για τους άνεργους ηλικίας έως και 49 ετών, 568 ευρώ για τους άνεργους ηλικίας 50 ετών και άνω, 615 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους, 710 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους 50 ετών και άνω. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τα επιδόματα αδείας.

 

Να επιστραφεί ο ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ

Την άμεση επαναφορά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ή τουλάχιστον τη θέσπιση μειωμένης επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «η αύξηση στις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά στη χώρα μας, τους τελευταίους μήνες, επηρέασαν άμεσα το κόστος για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο. Παράλληλα, τεράστιο ζήτημα υφίσταται πλέον και με τις τιμές των ζωοτροφών που είναι απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους». Η ΚΕΔΕ ζητά, επίσης, να μεταβιβαστεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τουλάχιστον μέρος της περιουσίας των ανενεργών συνεταιρισμών στους Δήμους όλης της χώρας, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί το συντομότερο δυνατό σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς παράγοντες (νέους και νεοεισερχόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους, ομάδες παραγωγών, κ.λπ.).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass