Ο πρώτος σύλλογος Λαρισαίων... καλοφαγάδων

*Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥΒΛΑΣ ΚΑΙ ΨΗΤΩΝ ΚΑΝΕΙ SCOUTING ΜΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ *ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ, Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, Η COCA COLA KAI ΟΙ... ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 21:03
Μπορεί το σήμα  του Συλλόγου να είναι  το γουρουνάκι, αλλά  τα μέλη τρώνε μόνο...  πρόβειο. Έγινε για λόγους  εντυπωσιασμού,  εξηγούν στην «Ε» Μπορεί το σήμα του Συλλόγου να είναι το γουρουνάκι, αλλά τα μέλη τρώνε μόνο... πρόβειο. Έγινε για λόγους εντυπωσιασμού, εξηγούν στην «Ε»

Του Κώστα Γκιάστα«

Eφτασε η μέρα.  Φάτε κάτι ελαφρύ το μεσημέρι. Ιδανικά κοιμηθείτε και καμια ώρα μετά. 

Ξυπνήστε και κάντε διατάσεις.  Φορέστε την επίσημη ενδυμασία του Συλλόγου. Και εκεί γύρω στις 9 δίνουμε ραντεβού...».
Είναι ο πρώτος Σύλλογος που δραστηριοποιείται στην πόλη και ασχολείται αποκλειστικά με το καλό φαγητό. Και όταν λέμε καλό φαγητό εννοούμε το κρέας. Και όπου κρέας, φυσικά πρόβειο...
Ο Σύλλογος Φίλων Σούβλας και Ψητών στη Λάρισα δεν παίζει. Τα μέλη του πριν καταλήξουν σε επίσημη συγκέντρωση για φαγητό έχουν κάνει έρευνα αγοράς επί σειρά μηνών.
«Το ελέγχουμε το μαγαζί από πολλές πλευρές. Το παρακολουθούμε και μόλις σιγουρευτούμε πως αξίζει ο κόπος πηγαίνουμε». Ο Βαλάντης Κοκοράβας, άτυπα ως πρόεδρος του Συλλόγου, μαζεύει τον Αντώνη, τον Πάνο, τον Γιώργο, τον Τάσο, τον Μιχάλη, τον Γιάννη και καμιά δεκαριά ακόμα άτομα και στρογγυλοκάθονται.
«Σπανίως τρώμε κάτι άλλο εκτός από πρόβειο. Δεν χάνουμε τον χρόνο μας δηλαδή. Δεν ασχολούμαστε με σαλάτες εκτός από αλοιφές και πατάτες. Πίνουμε πολλά αναψυκτικά για χώνεψη και δεν συζητάμε την ώρα του φαγητού. Ό,τι είναι να πούμε το λέμε πριν ή μετά» εξηγούν στην «Ε» και αναφέρονται στα μυστικά για μεγάλη κατανάλωση: «Πριν τη συνάντηση αποφεύγουμε το πολύ κρέας. Πάμε τις προηγούμενες ημέρες συντηρητικά για να έρθει η μεγάλη στιγμή του πρόβειου».  Πώς όμως προετοιμάζεται ένας καταστηματάρχης για να τους υποδεχτεί; Αυτήν την απορία εκφράσαμε στον Βασίλη Βολιοτόπουλο που διατηρεί το Βασιλικός The Food Bar Broject στη Νεάπολη. Εκεί που βρέθηκαν προ ημερών 19 άτομα. «Με είχαν σε στενή παρακολούθηση, όπως μου είπαν, και με τέσταραν εκείνη τη βραδιά. Δύο εβδομάδες νωρίτερα αγόρασα δύο πρόβατα. Σίτεψα περίπου 30-31 κιλά κρέας για να τους περιμένω. Συνολικά έφαγαν 22 κιλά πρόβεια παιδάκια, πρόβειο κοντοσούβλι και φυσικά πρόβειο λουκάνικο, 12 πατάτες και 14 αλοιφές, ενώ λογικά η Coca Cola πρέπει να ήταν χορηγός τους...» λέει με χιούμορ. «Όλα αυτά τα παρήγγειλαν σταδιακά για να είναι ζεστά και ψήναμε περίπου επί μιάμιση ώρα συνεχόμενη». Όταν όμως ψήνεις τόση ποσότητα πρόβειου για συνεχόμενη ώρα, ο καπνός βγαίνει σαν να στέλνουν σήματα οι Ινδιάνοι...
«Όντως κάποια στιγμή οι γείτονες μάς πήραν τηλέφωνο και ρώτησαν αν είμαστε καλά. Σκέφτηκαν λέει να πάρουν την Πυροσβεστική γιατί νόμιζαν πως πήραμε φωτιά». Από το 2015 που ξεκίνησε να γράφει ιστορία η παρέα των καλοφαγάδων αναφέρουν πως «έχουμε πάει σε αρκετά μαγαζιά. Μετά από χρόνια τα τρία μετάλλια τα δίνουμε στον Κορώνα στο Δασοχώρι, στον Κουτίνα στο Αργυροπούλι και στον Ντάμαλη στη Φαλάνη χωρίς όμως να μην επαινούμε και άλλους».
Πόσο μπορεί να φτάσει όμως ένας λογαριασμός; Ρωτάμε τον Βαλάντη για να πει ότι: «Περίπου 700 ευρώ κάνει ένα καλό τραπέζι, κάτι που σημαίνει πως μας βγαίνουν 35-40 ευρώ το άτομο».
Πάμε όμως και στο σημαντικότερο. Στη χοληστερίνη. «Εκεί παραδόξως δεν έχουμε πρόβλημα. Οι περισσότεροι άλλωστε από εμάς είμαστε αδύνατοι και όλοι ρωτάνε πού το βάζουμε τόσο κρέας». Τελικά όλα θέλουν τρόπο. Ακόμα και η κατανάλωση κρέατος. Γι’ αυτό άλλωστε και οι οδηγίες που αναφέρονται στον πρόλογο και δίνονται πριν τη συνάντηση πρέπει να τηρούνται...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass