«Αγώνας ενάντια στη φαιοπράσινη “ανάπτυξη”»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 18ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 16:45

«Η ασυμβατότητα του σύγχρονου καπιταλισμού με τη ζωή: Από τη λεηλασία της γης και την περιβαλλοντική κρίση στον αγώνα ενάντια στη φαιοπράσινη “ανάπτυξη”» αποτέλεσε το θέμα της συζήτησης με την οποία ολοκληρώθηκε χθες το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.


Το φετινό φεστιβάλ, που διοργάνωσε στην Κεντρική Πλατεία η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας ήταν αφιερωμένο στη γυναίκα, με τους διοργανωτές να διευκρινίζουν ότι «η αλληλεγγύη είναι γυναίκα μόνη, προσφύγισσα, φυλακισμένη, λεσβία, σεξεργάτρια, φτωχή, αποκλεισμένη από δομές υγείας, πυρόπληκτη, δολοφονημένη από την πατριαρχία... και θα νικήσει τη βαρβαρότητα της κάθε εξουσίας».
Στο πλαίσιο του χθεσινού προγράμματος έγινε συζήτηση με θέμα «η ασυμβατότητα του σύγχρονου καπιταλισμού με τη ζωή: Από τη λεηλασία της γης και την περιβαλλοντική κρίση στον αγώνα ενάντια στη φαιοπράσινη «ανάπτυξη». Στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη του Δικτύου «Μεσοχώρα - Αχελώος SOS», μέλη της συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από κατοίκους της Β. Εύβοιας και των Σταγιατών.
Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν παιχνίδια του κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας ενώ ακολούθησε μουσική σκηνή με τους: Aqua De Vida, Tζαζ τρίο (Παππάς, Τρυφερούλης, Λάππας), Αλαντάλα. Στον χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε βιβλιοπωλείο, περίπτερο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, θεματικά περίπτερα, όπως και εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass