Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα για ενότητα στην Εκκλησία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2021 16:40

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Tου Γιάννη Μουκίδη

Κλήρος και ιεροψάλτες (υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Γιώργου Λεμονόπουλου) έψαλλαν χθες ύμνους στα όγδοα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που γιορτάστηκαν με λιτό τρόπο.
Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου συγχοροστάτησαν ο σεβασμ. μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο εορτάζων σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί τους ο αρχιμανδρίτης - ηγούμενος της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιμανδρίτης - πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, ο αρχιμανδρίτης - πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος - αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας και πλειάδα κληρικών.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο «οικοδεσπότης» εορτάζων μητροπολίτης, προκάλεσε με την αναφορά του στον «Covid-19»: «Αυτός ο ιός εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και βέβαια και τη χώρα μας. Ήλθε να αλλάξει τη ζωή μας. Αυτήν τη δύσκολη εποχή να μείνουμε ενωμένοι και μέσα στην Εκκλησία. Υπάρχουν τάσεις διχασμού μέσα στην Εκκλησία και πρέπει να επικρατήσει η ομόνοια, η αγάπη, η σύνεση…».
Ακολούθησε η προσφορά του αντίδωρου στις αρχές και τον κόσμο από τον ίδιο τον εορτάζοντα μητροπολίτη.
Παρά την ανακοίνωση της Μητρόπολης που ανέφερε πως ο μητροπολίτης δεν θα εορτάσει φέτος τα ονομαστήριά του, δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ελασσόνας για να ευχηθούν «Χρόνια Πολλά» στον κ. Χαρίτωνα, υγεία και μακροημέρευση στον δεσπότη, που ήδη διανύει τον 8ο χρόνο στο «τιμόνι» της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.
Το Επισκοπείο παρέμεινε κλειστό και ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων δεν δέχθηκε επισκέψεις, όπως είχε ανακοινωθεί πριν λίγες ημέρες.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ελασσώνος έδωσαν το «παρών»:
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Καρανίκας και Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας - πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, η δημοτική σύμβουλος Βάια Αργύρη - Μουτζίκου, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τ.Α. «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» Λευθέρης Φουρκιώτης, ο διοικητής 3ου Λόχου Πυρομαχικών (ΛΠ) Ελασσόνας της 361 ΠΑΠ - ταγματάρχης (ΥΠ) Ιωάννης Τύμπας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας - επιπυραγός Ιωάννης Πάσχος, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας Ελένη Ταζέ - Νίκου, παλαιοί αυτοδιοικητικοί, κ.ά.

Gallery άρθρου