Γιαγιά πάτα enter!

ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΘΡΑΝΙΑ 600 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ…

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2021 14:00

Στα θρανία θα καθίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα εξακόσια άτομα της τρίτης ηλικίας προκειμένου να επιμορφωθούν ψηφιακά ώστε να μπορούν, χωρίς άλλη βοήθεια, να διεκπεραιώνουν βασικές διεργασίες της ψηφιακής πύλης δημόσιας διοίκησης gov.gr, όπως η σύνταξη μιας υπεύθυνης δήλωσης ή μιας εξουσιοδότησης, η ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης, η έκδοση πιστοποιητικών δημοτολογίου ή ληξιαρχικών πράξεων και η διεκπεραίωση αιτημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ. Επιπλέον τα άτομα αυτά θα εκπαιδευτούν στην κατανόηση βασικών εννοιών ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, όπως η ευχέρεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος ενός υπολογιστή και θα εξοικειωθούν με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται, όπως η σύνδεση με το διαδίκτυο.


Δίπλα τους θα βρίσκονται ένας εκπαιδευτής και ένας τεχνικός σύμβουλος, ενώ στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες μια ειδική ψηφιακή εφαρμογή, ειδικά δομημένη για χρήση σε έξυπνες συσκευές, που θα τους διευκολύνει να εφαρμόσουν όλη τη γνώση που αποκόμισαν με έναν απλό και κατανοητό τρόπο. Τα παραπάνω θα γίνουν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακός Γραμματισμός της Τρίτης Ηλικίας» που θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις», με σύνθημα «γιαγιά, παππού πατήστε enter».
Το Πρόγραμμα παρουσίασαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου στον υπαίθριο χώρο του «Νόησις», ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του «Νόησις» καθηγητής Μιχάλης Σιγάλας, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η υλοποίησή του έχει χρονικό ορίζοντα δύο ετών κατά τη διάρκεια των οποίων εξακόσιοι πολίτες θα συμμετέχουν σε 45 σεμινάρια. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η δράση με τον προτρεπτικό τίτλο «Γιαγιά, Παππού, Πατήστε ENTER» είναι μία εξαιρετική πρόταση του «Νόησις» και του καθηγητή Μιχάλη Σιγάλα, την οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αμέσως αγκάλιασε και χρηματοδοτεί την υλοποίησή της». Σημείωσε ότι τα σεμινάρια θα γίνουν με ταυτόχρονη παρακολούθηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας, μαζί με τα παιδιά, τα εγγόνια, τους συγγενείς τους, ενώ υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον, η μέριμνα και η φροντίδα της Περιφέρειας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ηθικής και πολιτικής δέσμευσής της ότι δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη μόνο, κανέναν πίσω. Αναφέρθηκε, άλλωστε, σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει λάβει ως τώρα η Περιφέρεια για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Από την πλευρά του, ο κ. Σιγάλας τόνισε ότι «το «Νόησις» δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορο σε ένα χάσμα που έχει δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά τη χρήση της πληροφορικής και την τρίτη ηλικία». Ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε και προτάθηκε το πρόγραμμα επιμόρφωσης που αγκαλιάστηκε αμέσως από την Περιφέρεια, ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων, όμως εκτός από αυτά, το «Νόησις» θα πάει για τέτοια σεμινάρια σε απομακρυσμένα ΚΑΠΗ, προκειμένου να προσεγγίσει τους ηλικιωμένους στον χώρο όπου δραστηριοποιούνται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass