Επιτυχημένη η «παρθενική» Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2021 18:00

Ήταν η «παρθενική» 1η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας που υλοποιήθηκε πρόσφατα με ξεχωριστή επιτυχία, μια «γιορτή» του παλαιού αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, που ...αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.


Χαμογελαστοί, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα οι άνθρωποι της πολλά υποσχόμενης Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας (ΛΕ.Κ.Ο.Ε.), που διοργάνωσε τη Συνάντηση. Όπως χαρακτηριστικά υπενθύμισαν στην «Ε», «σκοπός της Λέσχης είναι να αναδεικνύει τα ιστορικά οχήματα, αφού ο ιδιαίτερος χαρακτήρας τους και η παλαιά τεχνολογία τα καθιστά -γιατί όχι- μοναδικά αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Με σύμμαχο ιδανικές καιρικές συνθήκες ...με καλοκαιρινό «άρωμα», 70 και πλέον κλασσικά οχήματα και μοτοσικλέτες από τη Λάρισα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, τον Τύρναβο, τα Τρίκαλα, τον Αμπελώνα και βέβαια από την επαρχία Ελασσόνας και την «οικοδέσποινα» Ελασσόνα περπάτησαν στους δρόμους της περιοχής και «στρατοπέδευσαν» για λίγες ώρες στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.
Το κέντρο της Ελασσόνας γέμισε από ντόπιους και επισκέπτες, που για αρκετή ώρα «χάζευαν» και θαύμαζαν προσεγμένα, καλοσυντηρημένα και καλοδιατηρημένα (...παρά τα χρονάκια τους) οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) άλλων εποχών.
Στο κέντρο της πλατείας, τα βλέμματα περαστικών και επισκεπτών έπεφταν σε ένα ίσως μοναδικό στον ελληνικό χώρο φορτηγάκι του 1972 (...προέλευσης Βελγίου, 1.632 κυβικών, βενζίνη, με εξάβολτη μίζα), αλλά και σε ένα στρατιωτικό όχημα τύπου «Καναδέζα», που «ξύπνησε» μνήμες για πολύ κόσμο.
Νωρίς το πρωί, μετά την πρώτη συνάντηση - γνωριμία, τα κλασσικά οχήματα κατευθύνθηκαν μέσω της Εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης στην ιστορική τοποθεσία «Χάνι Χατζηγώγου», όπου τα πληρώματα ξεναγήθηκαν στο παρακείμενο Στρατιωτικό Μουσείο, αλλά και σε άλλες ιστορικές τοποθεσίες.
Επιστρέφοντας στην Ελασσόνα, δόθηκε η ευκαιρία για σύντομη γνωριμία με την ιστορική Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, «καύχημα» της επαρχίας Ελασσόνας και του Θεσσαλικού χώρου.
Στο τέλος, ο πρόεδρος (Στάθης Ευαγγέλου) και ο γραμματέας (Δημήτρης Τσιαβές) της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας (ΛΕ.Κ.Ο.Ε.) απένειμαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Χρύσα Πιτένη, ενώ για το μουσικό «χαλί» της εκδήλωσης φρόντισαν οι Βασίλης Νίκου (σαξόφωνο) και Πέτρος Παλάσκας (πιάνο). Δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία των αντιδημάρχων του Δήμου Ελασσόνας Φρόσως Καρκαβανίδου - Σκρέτα και Διονύση Κουρομπίνα, και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.
Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση και γεύμα των συμμετεχόντων στην ιστορική γειτονική Τσαριτσάνη.
Η 1η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας ήταν «δεμένη» με την επέτειο απελευθέρωσης της επαρχίας Ελασσόνας, αφού οι διαδρομές και οι στάσεις οχημάτων - πληρωμάτων θεματικά θύμιζαν τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές του Οκτωβρίου του 1912.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass