Μετά την «Αθηνά» ο «Μπάλλος»…

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΕΤΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 15:00
φωτ.: Νίκος Γουργιώτης φωτ.: Νίκος Γουργιώτης

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με στόχο την ετοιμότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Μπάλλος» που αναμένεται να επηρεάσει και τη Θεσσαλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τον μηχανισμό της στις περιοχές που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων, ενημερώνει εγκαίρως τους πολίτες για τα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς ευθύνης τους. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:
- Στην έγκαιρη ενημέρωση του πληθυσμού και την τήρηση των οδηγιών προστασίας από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως περιλαμβάνονται στα Δελτία Τύπου που εκδίδει η Περιφέρεια.
- Στη φύλαξη των ιρλανδικών διαβάσεων από τους Δήμους για την απαγόρευση διέλευσης σε περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων.
- Στον καθαρισμό φρεατίων από τους Δήμους και τις κατά τόπους ΔΕΥΑ.
- Στη διασπορά των μηχανημάτων των Δήμων, ώστε να μπορούν να επιχειρήσουν αποτελεσματικά και χωρίς καθυστέρηση στα σημεία όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.
- Στην ταχύτατη αναγγελία τυχόν συμβάντων για την άμεση ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, καθώς ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα από αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο «Μπάλλος» «θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά : Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.
Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους» καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνονται μέτρα πρόληψης τα οποία πρέπει να τηρήσουν και οι πολίτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass