Ετοιμο το νότιο τμήμα της Λεωφόρου Καραμανλή

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 303 ΠΕΒ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 15:30

Στην τελική φάση κατασκευής βρίσκεται το νότιο τμήμα της Λεωφόρου Καραμανλή, στο τμήμα από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Βιοκαρπέτ, στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων.


Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 - 2020 και περιλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονης οδικής αρτηρίας μήκους 2,4 χλμ. παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση παρόδιων επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών, πεζοδρόμια καθώς και τρεις κυκλικούς κόμβους, στη συμβολή με την οδό Αμουρίου, στην οδό Φερεκίδη, στο ύψος της οδού Σεμερτζίδη.
«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, η κατασκευή του νότιου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό ώστε να παραδοθεί σε κυκλοφορία στο τέλος του 2021. Με την ολοκλήρωση και του τρίτου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή λύνεται μια σειρά από ζητήματα οδικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή και το αρχιτεκτονικό τοπίο και αποκτούν υπεραξία οι παρόδιες ιδιοκτησίες» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Αποδίδουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο, με παράπλευρες οδούς για την εξυπηρέτηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κατοικιών. Παράλληλα οι κυκλικοί κόμβοι φέρνουν περιβαλλοντική ελάφρυνση, μειώνουν τη χρονοαπόσταση και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ανακατεύθυνση και δυνατότητα αναστροφής. Τέλος, με τις πεζοδρομήσεις, οι περίοικοι αποκτούν ένα ασφαλές δίκτυο κίνησης πεζών και ποδηλάτων, ενώ προβλέπονται και στάσεις λεωφορείων, σε ειδικές εσοχές στην αρτηρία, για την εξυπηρέτηση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του βόρειου τμήματος της Καραμανλή, από την 110 Π.Μ. έως την οδό Βόλου και το κεντρικό τμήμα από την οδό Βόλου έως το 303 ΠΕΒ. Επιπλέον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη μελέτες στο βόρειο τμήμα:
- από τη διασταύρωση της 110 Π.Μ. έως τον ισόπεδο κόμβο της Σ. Καράγιωργα και
- από τον ισόπεδο κόμβο της Σ. Καράγιωργα έως τον αντίστοιχο του Συκουρίου, ενώ στο νότιο τμήμα εκπονείται μελέτη
- από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στη Βιοκαρπέτ. Τέλος, στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται η μελέτη για το τμήμα από τον κόμβο Συκουρίου έως τον κόμβο Γυρτώνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass