Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 14 υποψήφιοι με τον συνδυασμό Μπασδέκη

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 752 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ 14ΜΕΛΕΣ Δ.Σ.

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 21:07

Τους 14 υποψήφιους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της ανακοίνωσε η νυν και εκ νέου υποψήφια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Νικολέττα Μπασδέκη «επιταχύνοντας» την τροχιά εκλογών στην οποία έχει ήδη εισέλθει ο Δικηγορικός Σύλλογος καθώς οι, συνολικά τρεις υποψήφιοι για την προεδρία, (Τρύφων Τσάτσαρος, Χρήστος Μπραζιώτης και Νικολέττα Μπασδέκη) προ ημερών ανακοίνωσαν διαδοχικά την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία.


Επισήμως η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτωβρίου, όταν λήξει δηλαδή η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου όπου, από τις διπλές κάλπες θα προκύψουν πρόεδρος και νέο Δ.Σ. με τετραετή θητεία, με τη νέα διοίκηση να αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2022.
Στις εκλογές του 2017 ψήφισαν 661 δικηγόροι από τα 718 εγγεγραμμένα μέλη που φέτος έχουν αυξηθεί, καθώς 752 δικηγόροι έχουν δικαίωμα ψήφου. Στις διπλές κάλπες της 28ης Νοεμβρίου οι δικηγόροι θα ψηφίσουν επιλέγοντας πρόεδρο μεταξύ των τριών, μέχρι σήμερα, υποψήφιων προέδρων, ενώ από ενιαίο ψηφοδέλτιο θα εκλέξουν και τα συνολικά 14 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι αναμένεται να καταθέσουν 14μελείς συνδυασμούς, αλλά όπως είναι γνωστό από τις εκλογές του 2017 οι δικηγόροι εξέλεξαν στο Δ.Σ., τρεις υποψηφίους (Δέσποινα Μίγα – Κατσογιάννη, Νικ. Κολοκυθόπουλος και Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου) οι οποίοι κατήλθαν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι και πέτυχαν την εκλογή τους.
Στις εκλογές του 2017, όπως είναι γνωστό επίσης, απαιτήθηκε και δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου, μεταξύ της Νικ. Μπασδέκη και του Αντ. Γραβάνη (σ.σ. τρίτος είχε αναδειχθεί ο συνδυασμός του Στ. Καλογερά), με την κ. Μπασδέκη να αναδεικνύεται πρόεδρος. Να διευκρινιστεί πως στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Καλογεράς δήλωσε στην «Ε» πως συστρατεύεται με την υποψηφιότητα Μπασδέκη, ενώ νέα δεδομένα δημιούργησε η μη αναμενόμενη κατά πολλούς απόφαση του μέχρι πρότινος θεωρούμενου ως βέβαιου υποψηφίου, Αντ. Γραβάνη, να μην κατέλθει τελικά στις εκλογές. Σημειώνοντας μάλιστα σε συνέντευξή του στην «Ε» πως «η κατάσταση και το κλίμα που έχουν διαμορφωθεί ενόψει των αρχαιρεσιών του Νοεμβρίου ειλικρινώς με απωθούν, δηλώνω βαθιά προβληματισμένος και απογοητευμένος».
Να σημειωθεί τέλος σε περίπτωση που, στις φετινές αρχαιρεσίες απαιτηθεί δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου, τότε οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗ
Αναλυτικότερα στον συνδυασμό της κ. Μπασδέκη συμμετέχουν οι εξής 14 υποψήφιοι σύμβουλοι: Ανδριτσόπουλος Ανδρέας, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος, Γιαννούλας Φώτης, Γκάγκα Φαίδρα, Διανελλάκης Ευάγγελος, Ζουλούμη Μαρία, Καλογεράς Στέλιος, Κολοκυθόπουλος Νίκος, Μήλιου Ευρυδίκη, Μπαλατσούκας Δημήτριος, Παπαευθυμίου Χρυσούλα, Ραχαβέλιας Μιχαήλ, Σαμαράς Αθανάσιος και Τσικαρδώνης Ευάγγελος.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ