Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 19:03
Από τη σύσκεψη στη Λάρισα παρουσία  του προέδρου ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζου Από τη σύσκεψη στη Λάρισα παρουσία του προέδρου ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζου

Μέτρα άμεσης ανακούφισης για το σύνολο των Θεσσαλών παραγωγών που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις δρομολογεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στη

διάρκεια της οποίας δόθηκε λύση για την αποζημίωση των καστανοπαραγωγών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος συζήτησαν τις διαδικασίες και το πρωτόκολλο ενεργειών για την αποζημίωση και των υπόλοιπων καλλιεργειών που επλήγησαν από την πρόσφατη βροχή, όπως το βαμβάκι, τα αμπέλια κ.ά., καθώς και για τις καλλιέργειες της Θεσσαλίας που καταστράφηκαν από τον παγετό, την περασμένη άνοιξη.
«Από Δευτέρα ο ΕΛΓΑ ξεκινά τις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων, από τις βροχοπτώσεις, αγροτών του νομού Λάρισας και ιδιαίτερα των βαμβακοπαραγωγών» επισημάνθηκε στη σύσκεψη. Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τον Περιφερειάρχη «οι επισκέψεις-εκτιμήσεις των γεωπόνων στα χωράφια, θα ξεκινήσουν μόλις αυτά γίνουν επισκέψιμα και υποχωρήσει το νερό που υπάρχει». Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Λυκουρέντζος παρείχε ανάλογες διαβεβαιώσεις για γρήγορες αποζημιώσεις, εκτός από τους καστανοπαραγωγούς και για τους παραγωγούς αχλαδιών, η καλλιέργεια των οποίων επλήγη από το βακτηριακό κάψιμο και τον παγετό, αλλά και για την αύξηση του ποσού αποζημίωσης στους αμυγδαλοπαραγωγούς, από 70 στα 200 ευρώ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ενημέρωσε ότι «το Υπουργείο επεξεργάζεται ήδη μέτρα άμεσης ανακούφισης των πληγέντων» και ζήτησε την αποστολή των πρώτων στοιχείων και εκτιμήσεων των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Θεσσαλίας «ώστε να εξασφαλιστεί η αντιμετώπισή τους κατά το δυνατόν συντομότερα και αποτελεσματικότερα».
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 6.000 εκτιμήσεις, μετά από επιτόπιους ελέγχους σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του «Ιανού». Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, οι πληγέντες παραγωγοί χρειάζεται να προσκομίσουν άμεσα τα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την από 10 Σεπτεμβρίου 2021 απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, προκειμένου να αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να αρχίσουν οι πληρωμές ολόκληρου του ποσού, στο ύψος της αυξημένης προκαταβολής του 55%, που εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass