Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ «ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΠΟΛΗ *Γ. ΖΑΟΥΤΣΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 57 ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 60

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2021 21:00

Ξεκίνησε χθες από τον Δήμο Λαρισαίων η απομάκρυνση από τους δρόμους της πόλης των πρώτων εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Συνεργείο του ανάδοχου του έργου, έπιασε χθες δουλειά και προχωρά στη συλλογή 57 συνολικά αυτοκινήτων.


Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας κ. Γιώργος Ζαούτσος «για τα 57 οχήματα που έχουν καταγραφεί, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνσή τους σύμφωνα με όσα ορίζει ο σχετικός νόμος, ενώ εκκρεμούν άλλα 60 αιτήματα για απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που είναι σε φάση διερεύνησης».
Τόνισε δε, πως «ο Δήμος Λαρισαίων, είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που υλοποιούν την ανακύκλωση οχημάτων και μεταλλικών τμημάτων τους» και ότι «ο σχεδιασμός αυτής της δράσης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς».
Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος του έργου, είναι μέλος του δικτύου της Ε.Δ.Ο.Ε., του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης, που περιλαμβάνει την εκποίηση των χαρακτηρισμένων εγκαταλελειμμένων οχημάτων (Ο.Τ.Κ.Ζ.) με τελικό σκοπό την ανακύκλωσή τους, καθώς και άχρηστων μεταλλικών υλικών (scrap). Η καταγραφή των αυτοκινήτων πραγματοποιείται από την ανάδοχο εταιρεία σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι πολίτες τους οποίους αφορά, καλούνται να μεριμνήσουν μόνοι τους ή να συνεργαστούν με τον Δήμο σχετικά με τα οχήματα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί σε κοινόχρηστους χώρους και αποτελούν εστίες ρύπανσης, κυκλοφοριακών προβλημάτων κ.λπ., ώστε να μην απαιτηθεί η αναγκαστική επέμβαση του Δήμου.
Ο νόμος προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να απομακρύνουν τα οχήματά τους εντός διαστήματος 45 ημερών. Η λίστα με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποστέλλεται μάλιστα και στην Αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν πιθανώς οι κάτοχοί τους, αλλά και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κάποιο κλεμμένο όχημα που στη συνέχεια το παράτησαν σε κάποιο σημείο του Δήμου.
Τα οχήματα θα συγκεντρώνονται σε εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου και θα προχωρά η διαδικασία της ανακύκλωσης. Ο Δήμος θα λαμβάνει από την εταιρεία χρηματικό ποσό για κάθε όχημα που ανακυκλώνεται.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass