«Κατάτμηση έργων και απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Κιλελέρ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Γ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2021 15:50

Ερωτηματικά για την κατάτμηση έργων με απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Κιλελέρ αφήνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ Γιώργος Ακριβούλης με γραπτή δήλωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής: «Στην κατάτμηση έργων ώστε να αναθέτει «δουλειές» σε μία και μόνο εταιρεία, προχωρά ο Δήμος Κιλελέρ, προκειμένου (στη συγκεκριμένη περίπτωση) να προμηθευτεί κάδους απορριμμάτων.

Χρησιμοποιώντας το «τέχνασμα» της ξεχωριστής ανάθεσης ανά δημοτική ενότητα, ο Δήμος Κιλελέρ στην πραγματικότητα θολώνει τα νερά, αναθέτοντας στην ίδια εταιρεία ποσά στα όρια του επιτρεπόμενου από τον νόμο! Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Κιλελέρ ανέθεσε στην ίδια εταιρεία για την προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων 37.000 ευρώ «σπάζοντας» την ανάθεση σε πέντε διαφορετικές πράξεις, μία για κάθε δημοτική ενότητα: Κιλελέρ (4.836), Νίκαιας (9.486), Πλατυκάμπου (9.672), Αρμενίου (4.836) και Κραννώνα (7.998). Μπορεί μεν φαινομενικά να είναι πέντε διαφορετικές δημοτικές ενότητες, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν δήμο, τον Δήμο Κιλελέρ και μία εταιρεία. Η απόφαση κινείται μεν στο όριο της νομιμότητας, όμως στην πράξη παρακάμπτει το γράμμα του νόμου και κυρίως τους όρους διαφάνειας που εξασφαλίζει η ανοιχτή διαδικασία των διαγωνισμών. Οι απευθείας αναθέσεις, είναι μια πρακτική που επιλέγεται για να αντιμετωπιστούν κυρίως έκτακτες και επείγουσες ανάγκες. Θα πρέπει λοιπόν να εξηγήσει ο δήμαρχος και η αρμόδια αντιδήμαρχος, ποια έκτακτη ανάγκη και ποια επείγουσα κατάσταση ήταν αυτή που επέβαλε τις απευθείας αναθέσεις και απαγόρευσε στην ουσία την προκήρυξη ενός διαγωνισμού για την προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων για ολόκληρο τον Δήμο με βάση τις ανάγκες του; Θα ακολουθήσουν και άλλες απευθείας αναθέσεις για τις ανάγκες καθαριότητας του Δήμου;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass