Η συμβολή των Θεσσαλών νεομαρτύρων στο ’21

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 15:10

Στους Νεομάρτυρες του Γένους μας ήταν αφιερωμένο το επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.


Στην εκδήλωση μίλησαν οι: δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δρ. Ιωάννης Πολέμης, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, δρ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών και δρ. Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, επίκουρος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημαντική συμβολή των Θεσσαλών Νεομαρτύρων στον απελευθερωτικό αγώνα.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο καθηγητής Αγιολογίας δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, καθηγητής Αγιολογίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που πρώτευσαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς με θέμα: «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Τιμώντας τους Θεσσαλούς Νεομάρτυρες του 1821». Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:
- Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείων
1ο Βραβείο στο 11ο Ν/Γ Λάρισας και στον μαθητή Μάρκο Παπαγεωργίου με δώρο ποδήλατο και κράνος.
2ο Βραβείο στο 1ο Ν/Γ Αμπελώνα και στον μαθητή Χρήστο Λάκη και δώρο τάμπλετ.
3ο Βραβείο στο Ιδιωτικό Ν/Γ «ΛΗΤΩ» και στον μαθητή Νικόλαο Τσουμάνη και δώρο σειρά βιβλίων.
Ειδικός Έπαινος: στο 7ο Ν/Γ Λάρισας και στις μαθήτριες: Σαρδελά Ελευθερία-Μαρκέλλα και Καλλιόπη Τζήμα.
 Διαγωνισμός Ποίησης για μαθητές/-τριες Δημοτικών Σχολείων:
1ο Βραβείο στο Δημ. Σχολείο Μακρυχωρίου και στον μαθητή Αλέξανδρο Καϊτανίδη και δώρο playstation.
2ο Βραβείο στο Δημ. Σχολείο Τερψιθέας και στον μαθητή Λουκά Κουτσοδόντη και δώρο ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος.
3ο Βραβείο στο Ιδιωτικό Δημ. Σχολείο Ράπτου και στη μαθήτρια Μελίτα Μιχαλοπούλου και δώρο τάμπλετ.
Ειδικός Έπαινος: στη Γ’ Τάξη του 37ου Δημ. Σχολείου Λάρισας για το συλλογικό έργο: «Τιμώντας τους Θεσσαλούς Νεομάρτυρες».
Τα βραβευθέντα έργα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής επετειακής εκδήλωσης-συνεδρίου. Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας, εκπρόσωποι του στρατού και της αεροπορίας, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δρ. Γ. Δοδοντσάκης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κ. Βασιλική Ζιάκα, στελέχη εκπαίδευσης διευθυντές και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass