«Εχουμε την ελευθερία μας, δεν θα την προδώσουμε!»

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ *ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2021 17:00

Την κατάργηση των αντισυνταγματικών, όπως τους χαρακτήρισαν, νόμων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την ανάκληση όλων των αναστολών εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ζήτησαν χθες υγειονομικοί τόσο της Λάρισας όσο και από άλλες περιοχές της χώρας, στη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην Κεντρική πλατεία.


«Έχουμε την ελευθερία μας, μπορεί να πεθάνουμε, αλλά δεν θα την προδώσουμε!» υπήρξε το κυρίαρχο μήνυμα των συγκεντρωμένων που έκαναν έντονη την παρουσία τους με πανό, ελληνικές σημαίες και συνθήματα, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το μέγεθος της συγκέντρωσης και να ανακοινώνουν πως για τη συγκέντρωση έφτασαν στη Λάρισα λεωφορεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και από διάφορες πόλεις της Θράκης, της Μακεδονίας, αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας!
Με πύρινους λόγους κατά της Κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του εμβολιασμού οι ομιλητές έστειλαν μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση για τη συνέχιση του αγώνα τους, τόσο στην κοινωνία όσο και στις δικαστικές αίθουσες και εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα είναι οι τελικοί νικητές καθώς η Κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αποσύρει τις αναστολές.
Νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα οι Λαρισαίοι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στον προαύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και με πορεία μέσω των οδών Καρδίτσης και Παπαναστασίου έφτασαν στην Κεντρική πλατεία όπου έγιναν αποδεκτοί με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συγκέντρωση, το Δίκτυο των υγειονομικών, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι επιστημονικές μας τοποθετήσεις δεν γίνονται γνωστές, στερώντας από τους πολίτες, πολύπλευρη, αντικειμενική και τεκμηριωμένη ενημέρωση, γεγονός που επηρεάζει στη σύμπλευση με την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση και πολιτική, αφού δεν υπάρχει αντίλογος. Με την εφαρμογή ενός νόμου αντισυνταγματικού τεθήκαμε σε αναστολή των εργασιακών μας καθηκόντων με στέρηση μισθού. Αποτέλεσμα της αναστολής χιλιάδων υγειονομικών στη χώρα -στο ήδη αποδυναμωμένο Ε.Σ.Υ.- ήταν να δημιουργηθούν κενά τα οποία κλήθηκε να αναπληρώσει ο ιδιωτικός τομέας. Δρομολογήθηκε έτσι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της υγείας και διάλυση του Ε.Σ.Υ. Εμείς οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας δηλώνουμε:
ΟΧΙ στον δογματισμό, εκφοβισμό και εξαναγκασμό σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, στον διχασμό των επαγγελματιών υγείας και της κοινωνίας και στη διάλυση του Ε.Σ.Υ.
ΝΑΙ στην ελευθερία της επιλογής και την αυτοδιάθεση, στην εργασία και στην αξιοπρέπεια, και στη δημόσια υγεία.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συσπειρωθούν μαζί μας στον αγώνα και στις μαζικές ειρηνικές δράσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass