Σταθερή αξία η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝΛ

ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ HPV ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2021 21:05

Με τις ευχές και τις ευλογίες της Μητρόπολης Λάρισας και του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου σε κάθε προσπάθεια για την προαγωγή της υγείας, αλλά και τα κολακευτικά σχόλια των τοπικών παραγόντων της υγείας για το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου ξεκίνησαν και επίσημα χθες το βράδυ οι εργασίες του τριημέρου συμποσίου με θέμα «HPV και βιοδείκτες στη μαιευτική και γυναικολογία Νο 6» που οργανώνουν η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.


Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάρισας αρχιμανδρίτης Σέργιος Παραλίκας κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Λαρίσης Σεβασμιότατου κ. Ιερώνυμου στους διοργανωτές για άριστα αποτελέσματα, ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Γιαννούκας συνεχάρη τον διευθυντή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής καθηγητή Αλέξανδρο Δαπόντε, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη Κλινική αποτελεί μία σταθερή αξία και συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Πρόκειται για μία Κλινική που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην Κεντρική Ελλάδα και το Ιατρικό Τμήμα θα βρίσκεται συνεχώς κοντά σας για να σας στηρίξει...» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Δαπόντε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, ενώ αντίστοιχα κολακευτικά σχόλια διατύπωσαν τους χαιρετισμούς τους ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητής Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος. Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Λάρισας κα Αγορίτσα Απρίλη καλωσόρισε τους συνέδρους εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων και εξέφρασε την ικανοποίηση του Δήμου για τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου ιατρικών συνεδρίων στη Λάρισα, ενώ υπενθύμισε τις προσπάθειες της πόλης και των αρχών της να καταστεί η Λάρισα ιπποκρατική πόλη.
Της επίσημης τελετής έναρξης προηγήθηκε η διαδικτυακή διάλεξη του καθηγητή στην Εμβρυακή Ιατρική στο King's College hospital του Λονδίνου Κ. Νικολαΐδη, ο οποίος ανέπτυξε τις απόψεις του για τα νεότερα δεδομένα στην εμβρυομητρική Ιατρική.
Οι εργασίες του Συμποσίου ξεκίνησαν το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης Ιατρικής Σχολής όπου κορυφαίοι μαιευτήρες και γυναικολόγοι ανέπτυξαν επίκαιρα θέματα που αφορούν τον HPV και τους βιοδείκτες. Ενδεικτικές υπήρξαν οι ομιλίες και διαλέξεις που αφορούν την πρόληψη και τη μοριακή συμπεριφορά του HPV, τα νεότερα δεδομένα του HPV εμβολιασμού, την εξατομικευμένη αντιμετώπιση προκαρκινωμάτων αλλοιώσεων με αλγόριθμους ρίσκου, τα νεότερα δεδομένα για τον διαβήτη στην κύηση, την παρακολούθηση εμβρύων με υπολειπόμενη ανάπτυξη, τον δείκτη καισαρικών τομών στην Ελλάδα και τις πρωτοβουλίες για τη μείωση των καισαρικών τομών στην Ελλάδα του 2021. Το απόγευμα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την πρόβλεψη και πρόληψη του πρόωρου τοκετού σε δίδυμη κύηση, την τεκμηριωμένη χρήση της χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνη στην εγκυμοσύνη και την παρακολούθηση της δίδυμης κύησης.
Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με θέματα για τον εμβολιασμό των γυναικών με ιδιαίτερη εστίαση στον εμβολιασμό της εγκύου στην πράξη, καθώς και το εμβόλιο για την Covid-19 στην εγκυμοσύνη και στη γυναίκα, καθώς και τρεις συνεδρίες για τον καρκίνο του ενδομητρίου και των ωοθηκών, την ουρογυναικολογία και τις εξελίξεις στη γυναικολογική ογκολογία.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass