«Βράζει» η Λάρισα με την πανδημία και… ο ΣΙΚΑΕΛ με τον Δήμαρχο!

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ *«ΝΤΡΟΠΗ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΗΛΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2021 18:20

Τα … «τσούγκρισαν» ξανά οι καταστηματάρχες αναψυχής και εστίασης με τον δήμαρχο Λαρισαίων.


Οι πρώτοι, επικαλούμενοι δημόσιες αναφορές του, «κέρασαν πικρό καφέ» στον Απ. Καλογιάννη, καταλογίζοντάς του «αναίτια επίθεση» και «στοχοποίηση του κλάδου», καλώντας τον να κάνει την αυτοκριτική του στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και να τους ζητήσει συγγνώμη.
Η Δημοτική Αρχή απάντησε -μέσω του γραφείου Τύπου- με δριμύτητα, παρατηρώντας ότι η πόλη του καφέ … «βράζει από τα κρούσματα της πανδημίας» και ότι με την ανακοίνωσή του ο ΣΙΚΑΕΛ δείχνει «να κινείται σε άλλη διάσταση», υπενθυμίζει μέτρα στήριξης που έλαβε ο Δήμος για τον κλάδο, διαβλέποντας στους συντάκτες της ανακοίνωσης «άλλη στόχευση», απευθύνοντάς τους τη λέξη: «Ντροπή»!
Πιο αναλυτικά:
Ο ΣΙΚΑΕΛ
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΙΚΑΕΛ αναφέρει:
«Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ) νιώθει την υποχρέωση και την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τα μέλη του, όσο και τους συναδέλφους του γενικότερα, από την αναίτια επίθεση και υπόδειξη του Δημάρχου της «πόλης του καφέ» Αποστόλη Καλογιάννη, ο οποίος, για μία ακόμα φορά, σε δημόσια τοποθέτησή του, βάλλει εναντίον του κλάδου της εστίασης.
Το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης, τον καιρό της
πανδημίας, είναι ανεπανόρθωτο, γεγονός που διαπιστώνεται και, ευρύτερα, από τους χιλιάδες νέους άνεργους που άφησε πίσω του το σφοδρότατο κύμα της πανδημίας και τα αλλεπάλληλα lockdowns.
Η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος «αιμοδότης» της τοπικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει καταστήσει την πόλη της Λάρισας σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα, καθώς εξαιτίας του κλάδου μας, η πόλη ονομάζεται «η πόλη του καφέ».
Δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο, ακόμα μια φορά, επιτίθεται δημόσια εναντίον του κλάδου μας και μας θεωρεί μοναδικούς υπευθύνους για την κατάσταση της πόλης, καθώς αναφέρεται μόνο σε εμάς.
Ως Δήμαρχος όλων των Λαρισαίων, όπως θέλει να είναι, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του, ειδικά όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας, και στη συνέχεια να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για την άμεση επικοινωνία που έχουμε ως Σύνδεσμος, με σκοπό να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα του κλάδου μας.
Γι’ αυτό παρακαλούμε τον Δήμαρχο της «πόλης του καφέ» να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη στοχοποίηση του κλάδου μας.
Τέλος, υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα και όχι από τα μαγαζιά εστίασης της Λάρισας».
Ο ΔΗΜΟΣ
Και η απάντηση του γραφείου Τύπου του Δήμου:
«Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη της Λάρισας και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, είναι γνωστή. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, εδώ και αρκετές ημέρες, η αυξανόμενη πίεση στα δύο Νοσοκομεία και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Δυστυχώς δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία, όσο και εάν θα το θέλαμε όλοι μας.
Διαπιστώνουμε με λύπη ότι η ανακοίνωση του ΣΙΚΑΕΛ κινείται, όπως φαίνεται, σε άλλη …διάσταση.
Η αγωνία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι να μη χαθούν περισσότερες ζωές συμπολιτών και να μην υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα που θα είναι θα καταστροφικά για την οικονομία της πόλης και για τους ίδιους.
Και επί της ουσίας: Για ποια στοχοποίηση μιλάνε, αλήθεια, οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΣΙΚΑΕΛ; Απομονώνοντας φράσεις και γενικότερους προβληματισμούς από τις αμέτρητες δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου για την πανδημία;
Ο Δήμαρχος και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής κάθε φορά που τοποθετούνται αναφέρονται στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων απ’ όλους.
Μιλάνε για στοχοποίηση, όταν είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λαρισαίων ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσε μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης και ενώ στην παρούσα φάση ετοιμάζεται να παρατείνει την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ατελώς, για δύο ακόμα μήνες, αφού είναι αλήθεια ότι η εστίαση χτυπήθηκε περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα.
Τίποτα, όμως, δεν δικαιολογεί στάσεις και συμπεριφορές, έξω από το κλίμα συνεργασίας, της συμπόρευσης και της τήρησης των μέτρων για το καλό της πόλης και των Λαρισαίων.
Πολύ φοβόμαστε ότι με την ανακοίνωσή τους οι συντάκτες της αλλού στοχεύουν. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μόνο με μία λέξη μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε όσους είχαν την ιδέα να συντάξουν ένα τέτοιο κείμενο: ντροπή!
Υ.Γ. Εννοείται ότι η πόρτα του Δημάρχου παραμένει ανοικτή σε όλους για συζήτηση, διάλογο και συνεργασία».
ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στην απάντηση του γραφείου Τύπου του Δήμου, ο ΣΙΚΑΕΛ ανταπάντησε ως ακολούθως:
«Δυστυχώς νιώθουμε ντροπή και λύπη για την απάντηση του πρώτου πολίτη της Λάρισας. Χωρίς επιχειρήματα με ύφος χιλίων καρδιναλίων προσπαθεί μέσα στον πανικό του να μας εμπλέξει σε πολιτικά παιχνίδια που αποτελούν μόνο αποκύημα της φαντασίας του. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο, ούτε θα πέσουμε σε επίπεδο πεζοδρομίου, αν και εμείς εδώ και πολλά χρόνια βγάζουμε το ψωμί μας στις πλατείες και στα πεζοδρόμια. Θα κλείσουμε δε με το φυσιολογικό, εδώ και 18 μήνες πανδημίας είναι πλέον η τέταρτη φορά που για την πανδημία κατά τον Δήμαρχο φταίει η εστίαση, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα όπως όλοι ξέρουμε η εστίαση ήταν κλειστή. Καλά θα είναι όταν θα έχει κάποιος να πει κάτι να το λέει με στοιχεία και όχι με γενικότητες άνευ ουσίας.
Υ.Γ. κ. Δήμαρχε όταν άνοιξε η εστίαση τον Μάιο είχαμε καθημερινά μερικές χιλιάδες κρούσματα και στη Λάρισα πολλά σε υπηρεσίες του Δήμου σας, αλλά εμείς δεν βγήκαμε να τονίσουμε το φυσιολογικό και το ανθρώπινο ότι η πανδημία είναι ανάμεσά μας και πηγαίνει σε όλους. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον ΣΙΚΑΕΛ και εσάς».
Ρένα: Η Λάρισα δεν έχει την πολυτέλεια του κοινωνικού διχασμού
«Την ώρα που η πόλη της Λάρισας δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά σκληρά λόγω της έξαρσης της πανδημίας και τα νοσοκομεία της πιέζονται ασφυκτικά, είναι αδιανόητο να μην επικρατούν συνθήκες ενότητας και ομοψυχίας. Ο κ. Καλογιάννης ως πρώτος πολίτης οφείλει να δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας και όχι να «πυρπολεί» με χαρακτηρισμούς το μέτωπο που έχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή η Λάρισα».
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, κα Ρένα Καραλαριώτου, μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΙΚΑΕΛ και τον κ. δήμαρχο Λαρισαίων, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση να σταματήσουν οι ανακοινώσεις και να ομονοήσουν άπαντες απέναντι στον αόρατο εχθρό που συνεχίζει να σκοτώνει πολίτες.
«Απευθύνω έκκληση σε όλους να σταματήσουν τις ανακοινώσεις και να καθίσουν στο τραπέζι της συνεννόησης. Η Λάρισα δεν έχει την πολυτέλεια του κοινωνικού διχασμού. Η πρώτη ευθύνη βαραίνει τον πρώτο πολίτη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα Καραλαριώτου.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ:
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ κ. Ηλίας Σουφλιάς αναφέροντας τα εξής:
Η Λάρισα δοκιμάζεται από την πανδημία. Τόσο η υγεία όσο και η οικονομική μας ευημερία κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν επαγγελματίες συμπολίτες που έχουν χτυπηθεί άγρια ενάμιση χρόνο τώρα, μεταξύ αυτών οι επιχειρήσεις της εστίασης.
Θα περίμενα από τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη  και  τη Δημοτική Αρχή να εμπνέει σύμπνοια και κατανόηση. Η πόλη δεν αντέχει διχασμό και απαξίωση.
Οι ευθύνες  και οι αποφάσεις όλων πρέπει να συγκλίνουν στον περιορισμό της πανδημίας και όχι σε άσκοπες τριβές!
Η επίμαχη φράση του Δημάρχου
Ποια ήταν όμως η επίμαχη φράση του Απ. Καλογιάννη η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας;
Ο δήμαρχος Λαρισαίων μιλώντας προχθές στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων στη Λάρισα, αφού απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν προστατεύοντας την ίδια τους τη ζωή», αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων προστασίας δεν έκρυψε την απογοήτευση του λέγοντας «ας κάνει κάποιος μια βόλτα να δει τι συμβαίνει για παράδειγμα στα μαγαζιά στο Φρούριο…».
Επιπρόσθετα όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λόγω της επιβάρυνσης της περιοχής, δεν το απέκλεισε τονίζοντας πως το χτύπημα στην τοπική οικονομία θα είναι τεράστιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass