Με 51,7% επικράτησε ο Ηλ. Σουφλιάς

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ *ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 21:34

Του Γιώργου Ρούστα
Ο Ηλίας Σουφλιάς είναι ο νέος πρόεδρος της Διοικητικής Εκλογικής Επιτροπής (ΔΕΕΠ) ΝΔ Λάρισας, καθώς επικράτησε με 108 ψήφους διαφορά του αντιπάλου του Ζήση Γρηγορίου, σε μια εκλογική αναμέτρηση για γερά νεύρα …και

υπομονετικούς.
Και αυτό γιατί ο νικητής των εκλογών για τη ΝΔ Λάρισας ανακοινώθηκε επίσημα λίγο μετά τη 1:00 τα μεσάνυχτα, όταν και έφτασαν στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την Αθήνα!
Νωρίτερα χθες όμως ο Ζήσης Γρηγορίου κατέθεσε ένσταση για τις διαδικασίες που ακολούθησε η ΝΕΦΕ, την ημέρα των εκλογών και όχι μόνο. Ωστόσο η ένστασή του, σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες της «Ε», απορρίφθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Ενώ αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των μελών της νέας ΔΕΕΠ και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο του κόμματος.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΕΠ
Αναλύοντας κάνεις τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για την προεδρία της ΝΔ Λάρισας θα διαπιστώσει ότι οι δύο υποψήφιοι έδωσαν σκληρή μάχη, τόσο στον Δήμο Λαρισαίων (διαφορά 8 ψήφων υπέρ Σουφλιά), όσο και στον Δήμο Φαρσάλων (διαφορά 15 ψήφων υπέρ Σουφλιά). Αντιθέτως ο Ζ. Γρηγορίου είχε σαφές προβάδισμα στις ηλεκτρονικές ψήφους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να καλύψει τη διαφορά που είχε ο συνυποψήφιός του στους Δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ.
Συνολικά ο κ. Σουφλιάς έλαβε 1.598 ψήφους και ποσοστό 51,74% και ο κ. Γρηγορίου 1.490 ψήφους και ποσοστό 48,26%!
Πιο αναλυτικά
Δήμος    Γρηγορίου    Σουφλιάς
Λαρισαίων    616    624
Φαρσάλων    242    257
Ελασσόνας    84    216
Αγιάς    15    45
Τυρνάβου    99    53
Κιλελέρ    91    183
Τεμπών    15    25
Διαδικτυακά    328    195
Σύνολο:    1.490    1.598
ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
«Οι διαδικασίες που ακολούθησε η ΝΕΦΕ δεν ήταν νόμιμες. Δεν αναγνωρίζω το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατέθεσα ένσταση και αναμένω την εκδίκασή της από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ)».
Αυτά δήλωσε στην «Ε» ο Ζήσης Γρηγορίου, αφήνοντας αιχμές για τον Τρικαλινό πρόεδρο της ΝΕΦΕ Κωστή Γιαννακό. «Οι διαδικασίες που ακολούθησαν την ημέρα των εκλογών δεν ήταν νόμιμες. Οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια δεν ήταν κλειστοί, ούτε σφραγισμένοι. Η δικαιολογία ότι δεν είχανε σφραγίδες, δεν είναι σοβαρή. Δεν θέλησα να προβώ σε ενέργειες διακοπής της ψηφοφορίας -όταν ενημερώθηκα για το περιστατικό- για να μην προσβάλλω τον κόσμο που προσήλθε μαζικά στις κάλπες. Με θλίψη ενημερώθηκα και για την αντικαταστατική, μη δέουσα συμπεριφορά του προέδρου της ΝΕΦΕ Κωστή Γιαννακού προς αρκετούς ψηφοφόρους. Δεν ξέρω για το κλίμα που κυριάρχησε στα εκλογικά τμήματα, αλλά στην ηλεκτρονική ψηφοφορία όπου δεν υπήρχανε πιέσεις, το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό. Είχα επισημάνει προ καιρού τη συγγενική σχέση του προέδρου της ΝΕΦΕ με τον συνυποψήφιό μου. Ο κ. Γιαννακός έπρεπε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας. Δεν το έκανε, κι εγώ θα κάνω χρήση του δικαιώματος που μου παρέχει το καταστατικό. Με την ευκαιρία θα ’θελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες και ιδιαίτερα τους νέους που εγγράφηκαν για πρώτη φορά στο κόμμα, αλλά δυστυχώς δυσαρεστήθηκαν από αυτά που διαπίστωσαν», κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.
Ο ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
Η πλευρά Σουφλιά πάντως διευκρινίζει ότι παρόντες στην καταμέτρηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, ήταν τα τρία μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Γερογιώκας, Νινίκας και Τσιλιάκος.
Ο νικητής των εκλογών Ηλ. Σουφλιάς δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε επίσημες δηλώσεις, ωστόσο οι στενοί του συνεργάτες, μιλώντας στην «Ε» δεν έκρυβαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και ευχαριστούν όλους όσοι ψήφισαν τον …Σαρακατσάνο.
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΗ
ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Στο μεταξύ, αρκετοί εμπλεκόμενοι με την Κυριακάτικη εκλογική διαδικασία εξέφρασαν στην «Ε» παράπονα για την καθυστερημένη ροή στην έκδοση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς μέχρι και χθες βράδυ δεν υπήρχαν οριστικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων το βράδυ της Κυριακής από τη ΝΕΦΕ σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού, εν τούτοις εκκρεμούσε η ηλεκτρονική ψηφοφορία και τα πρακτικά των τμημάτων από Ελασσόνα και Φάρσαλα.
*Ο Μαξ. Χαρακόπουλος: «Από τη Μόσχα όπου βρίσκομαι σε διεθνή αποστολή θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο της κομματικής μας οργάνωσης κ. Ηλία Σουφλιά, που ανέδειξαν οι συμμετέχοντες στις εσωκομματικές εκλογές, ευχόμενος καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Όπως, επίσης, θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εκλέχθηκαν στην κομματική διοίκηση και στις Τοπικές μας Οργανώσεις, αλλά και τους αντιπροσώπους μας στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος». Τα παραπάνω σημειώνει ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της τοπικής οργάνωσης της παράταξης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έκανε χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υπογραμμίζει ότι «σε μια συγκυρία που δεν χαρακτηρίζεται από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κομματικές διεργασίες, η ΝΔ αναδεικνύει τις βαθιές της ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Δεν επαναπαύεται στις δάφνες της ιδεολογικής της δικαίωσης, αλλά απαντά στα αιτούμενα της σύγχρονης εποχής. Και μεγαλύτερη αναγνώριση της πρωτοπορίας της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είναι άλλη από τη συμπόρευση μαζί της πολλών, άλλοτε, πολεμίων της. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σήμερα το ισχυρότερο κόμμα στην οικογένεια των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκσυγχρονίζεται στις δομές της, διευρύνει την εκλογική της βάση, αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των καιρών. Δεν λησμονεί, όμως, και τον πατριωτικό της χαρακτήρα, την πρωτοπορία της ως το κόμμα με τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, βαθιά αποτυπωμένη στο DNA της, ως κατεξοχήν λαϊκή παράταξη».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «το επικείμενο Συνέδριό μας τον Δεκέμβριο είναι μια ευκαιρία για την περαιτέρω ανάδειξη της ΝΔ ως του κόμματος που εκφράζει το κοινωνικό μέτωπο της σοβαρότητας, της ευθύνης, του μέτρου και της δημιουργικότητας, απέναντι στις δυνάμεις που ενδίδουν στην «Κίρκη του λαϊκισμού» και πλειοδοτούν σε ανευθυνότητα, στείρα κριτική και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».
* Ο Χρ. Κέλλας: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους για τον έντιμο αγώνα τους. Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχίες στον νέο πρόεδρο Ηλία Σουφλιά και στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Λάρισας, καθώς και τους Προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του Νομού μας, αλλά και τους εκλεγέντες συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, προσθέτοντας: «Η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών δεν αναδεικνύει νικητές και ηττημένους, αλλά ενωμένους πατριώτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και έχουν ως κοινό όραμα τη Λάρισα της ανάπτυξης και την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Για αυτήν την πατρίδα θα εργαστούμε όλες και όλοι μαζί, χωρίς διαιρετικές τιμές, τιμώντας τις ιδρυτικές αρχές του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια πιο φωτεινή και ασφαλή χώρα με περισσότερες επιλογές και προοπτικές για όλους. Προχωράμε όλες και όλοι μαζί, δυνατά, όπως πάντα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass